Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Τοκογλυφία αντί για προστασία;


Βάθος στην υπόθεση με τους τρεις συλληφθέντες που απασχολεί τις αρχές

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που φάνηκε αρχικά, φαίνεται ότι βρίσκεται η υπόθεση της σύλληψης των τριών δραστών στη Μορσίνη για υπόθεση εκβιασμού


Παρότι η Αστυνομία δεν δίνει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα, εντούτοις η υπόθεση φαίνεται ότι αφορά σε υπόθεση τοκογλυφίας και λιγότερο «σε προστασία». Άλλωστε με βάση το ρεπορτάζ γύρω από την υπόθεση οι συλληφθέντες δεν προέρχονται από το γνωστό χώρο όπου παρατηρούνται τέτοιου είδους υποθέσεις.

Οι τρεις δράστες του εκβιασμού φαίνεται ότι δρούσαν για λογαριασμό άλλου προσώπου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τον οποίο δεν προφανώς απέφυγαν να αποκαλύψουν και δεν έχει μέχρι τώρα καμία εμπλοκή στην υπόθεση αφού δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.
Πρακτικά φαίνεται ότι οι δύο από τους τρεις δράστες – ο τρίτος συνελήφθη σε διαφορετικό χώρο- αναζήτησαν τα δύο θύματα προκειμένου να ζητήσουν την αποπληρωμή του δανείου που σύναψαν με κάποιον ιδιώτη, με άγνωστους μέχρι στιγμής όρους και επιτόκιο.

Η υπόθεση πάντως απασχολεί τις διωκτικές αρχές καθώς είναι ιδιαίτερα σύνθετη και δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ανάλογο περιστατικό που να απασχολήσει τις αρχές.