Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2010

Αρκετός κόσμος στην επίσημη έναρξη για τη συναυλία με Μπάση, Βενετσάνου, Δημοσθένους

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...


Με την ορχήστρα του Μίκη Θεδωράκη και τη συναυλία με τίτλο «Από τον Τσιτσάνη στο Θεοδωράκη» ξεκίνησαν οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2010


Την επίσημη έναρξη κήρυξε στην κατάμεστη Πλατεία Μητροπόλεως ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ο οποίος χαρακτήρισε τις φετινές γιορτές, που είναι οι εικοστές του θεσμού, τις καλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ ενώ ευχήθηκε σε ξανθιώτες και επισκέπτες καλή διασκέδαση. Αμέσως μετά ακολούθησε η συναυλία στην κεντρική σκηνή με ερμηνευτές τους Νένα Βενετσάνου, Δημήτρη Μπάση, Δώρο Δημοσθένους.
Ο κόσμος κατά την επίσημη πρώτη των Γιορτών κατέκλυσε την παλιά πόλη όπως πάντα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από την Ξάνθη αλλά και πολλοί επισκέπτες βρέθηκαν στα στενά της Παλιάς Πόλης.
Η νεανική σκηνή, απέναντι από τη ΔΕΗ, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη της παρουσία στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης. Η φετινή καινοτομία με τη σκηνή που απευθύνεται στις νεαρότερες ηλικίες, με σχήματα κυρίως από την πόλη της Ξάνθης έκανε την πρεμιέρα της με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Στην πρώτη βραδιά εμφανίστηκαν οι ξανθιώτες Jazzbanistas.
Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συναυλία των Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή, των δύο αδελφών από την Ξάνθη που κάνουν καριέρα εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη νεανική σκηνή θα βρεθούν οι Funny Essence και οι μουσικές σχολές Άγγελου Μουρβάτη και Αντώνη Μουσαδέ με αφιέρωμα στην Ποκ & Ροκ. Τέλος, στη σκηνή νησάκι θα υπάρχει το κινητό πλανητάριο Starlab.