Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Tα βραβεία του Πανελληνίου Φεστιβάλ Θεάτρου Ορεστιάδας




Ποιοι τα κέρδισαν; 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...




Η Θεατρική Ομάδα Σάμου με το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καλιφόρνια Ντρίμιν», αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του 11ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Η παράσταση απέσπασε συνολικά πέντε βραβεία: 1ο Καλύτερης Παράστασης από την Κριτική Επιτροπή, 1ο Καλύτερης Παράστασης από την Επιτροπή Κοινού και βραβεία σκηνοθεσίας (Γιάννης Μανδουραράκης), μουσικής επιμέλειας (Γιάννης Μανδουραράκης, Νίκος Καρβούνης) και Α΄ ανδρικού ρόλου (Γιώργος Τριπόδης).


Το 2ο βραβείο Καλύτερης Παράστασης απονεμήθηκε στη θεατρική ομάδα «Εξ Αμάξης» από τη Θεσσαλονίκη για τη «Φαύστα» του Μποστ, όπως επίσης και τα βραβεία κοστουμιών (Νίκος Καλαϊτζίδης) και Α΄ γυναικείου ρόλου (Μαρία Σταυρακάκη).

Το 3ο βραβείο Καλύτερης Παράστασης απέσπασε το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Ρέντη «Ρενδία Λέξις» για «Το Διπλανό Κρεβάτι» του Μανόλη Κορρέ, παράσταση η οποία έλαβε ακόμη το βραβείο σκηνογραφίας (Σπύρος Κωτσόπουλος), το 2ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης και έπαινο ερμηνείας (Μάκης Μουτσόπουλος).

Η θεατρική ομάδα Δήμου Πυλαίας ήταν η επιλογή του Κοινού για το 3ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης, για το έργο «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» του Ε. Λαμπίς, ενώ η Κριτική Επιτροπή απένειμε στην παράσταση το βραβείο πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης (Γιάννης Αγγελάκης, Στέλιος Δήμου).

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο με το έργο «Ο Προεστός του χωριού» του Σπ. Περεσιάδη, έλαβε το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου (Σοφία Νουσηκύρου) και το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Οι Αθεράπευτοι» Ιωαννίνων το βραβείο Β΄ αντρικού ρόλου (εξ ημισείας στους Χρήστο Χρήστου και Πέτρο Χριστακόπουλο).

 
Πηγή:  http://souflievros.blogspot.com/