Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Σαρωτικός ο ανασχηματισμός του Γ. Παπανδρέου

Παραμένει κυβερνητικός εκπρόσωπος και ίσως αναβαθμίζεται ο Πεταλωτής

Τα ονόματα που ακούγονται μέχρι στιγμής



Σαρωτικός δείχνουν όλα ότι είναι ο ανασχηματισμός, με την διαδικασία των τηλεφωνημάτων να είναι σε εξέλιξη.


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πηγαίνει στο υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας στην θέση της Λούκας Κατσέλη, η τύχη της οποίας στην κυβέρνηση αγνοείται. Υφυπουργός ανάπτυξης θα είναι η Μιλένα Αποστολάκη.

Ο Χρήστος Παπουτσής αναλαμβάνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει υπουργός Υγείας και Εργασίας, έχοντας τον τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ίσως και τον Αθλητισμό.

Στο υπουργείο Εξωτερικών αναβαθμίζεται ως υπουργός ο Δημήτρης Δρούτσας και αναπληρώτρια η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που φεύγει από το Υγείας.

Το Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης. Υπουργός Επικρατείας διατηρείται ο Χάρης Παμπούκης που αναλαμβάνει και το χαρτοφυλάκιο των ξένων επενδύσεων.

Όλα δείχνουν ότι δημιουργείται το υπερυπουργείο Προεδρίας με υπουργό τον Γιάννη Ραγκούση. Αμετακίνητοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Πάνος Μπεγλίτης στο Άμυνας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής φέρεται να παραμένει, όπως και ο Θόδωρος Πάγκαλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. O Τηλέμαχος Χυτήρης αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, πιθανότατα με ευθύνη όλα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.