Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Εγινε η αφή της φλόγας των Special Olympics



Ξεκίνησε το ταξίδι από τις Φέρες για την Βαρσοβία

Στις 8μμ τελετή στην Αλεξανδρούπολη. Που αλλού θα πάει;



Η τελετή αφής της Φλόγας της Πίστεως, της Αγάπης και της Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα φιλοξενηθούν στη Βαρσοβία της Πολωνίας από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα (11 το πρωί) στις Φέρες.

Το ταξίδι της Φλόγας θα ξεκινήσει από τη Θράκη και θα συνεχίσει σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, (Κωνσταντινούπολη, Λουμπλιάνα, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες), μέχρι να φτάσει στο στάδιο Λέγκια της Βαρσοβίας, όπου και θα γίνει η τελετή έναρξης των αγώνων. Σε όλη τη διαδρομή, τη Φλόγα θα φρουρούν αθλητές των Special Olympics και αξιωματικοί της Αστυνομίας από όλη την Ευρώπη.

Στην τελετή παρέστησαν μέλη του Ελληνικού και Πολωνικού Κοινοβουλίου και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics 2010, πρέσβεις, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, αθλητικού και επιχειρηματικού χώρου, καθώς και αθλητές των Special Olympics Ελλάς από τη Βόρειο Ελλάδα.

Στις 8 το βράδυ τη φλόγα θα υποδεχτεί η Αλεξανδρούπολη, στην πλατεία του Φάρου, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών του Ειδικού Σχολείου της πόλης και παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων.