Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πανθρακική Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων στην Αλεξανδρούπολη


Διεξάγεται σήμερα και αύριο με συμμετοχές από Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η 18η Πανθρακική Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη. Η Συνάντηση καθιερώθηκε από το 1993, όταν οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, αποφάσισαν να βρίσκονται κάθε Σεπτέμβριο, εναλλάξ κάθε χρόνο σε μία από τις 4 μεγάλες πόλεις της Θράκης.

Τα τελευταία χρόνια, πάντως, στην εκδήλωση συμμετέχουν και πολυπληθείς αντιπροσωπείες Παλαιών Προσκόπων και από άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Η συνάντηση διαρκεί δύο ημέρες και έχει καθιερωθεί η πρώτη μέρα να αφορά το καθ΄ εαυτό συνέδριο και τη δεύτερη εκδρομή και επίσκεψη σε αξιοθέατα της περιοχής και αποχαιρετιστήριο γεύμα εκτός της διοργανώτριας πόλης.

Η 18η Πανθρακική Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Alexander Beach το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 και περιλαμβάνει πέραν από τα τυπικά, χαιρετισμούς, προσφωνήσεις κλπ. παρουσίαση για τα 100 χρόνια του Προσκοπισμού στην Ελλάδα και τα 90 στη Θράκη καθώς και απονομή τιμητικών διακρίσεων σε προπολεμικούς Προσκόπους, δείπνο και, αν ο καιρός το επιτρέψει, υπαίθρια Προσκοπική πυρά.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα προβλέπει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Προσκόπων Αλεξανδρούπολης μπροστά στο Ταχυδρομείο της πόλης στις 8 το πρωί και στη συνέχεια αναχώρηση για τις Φέρες όπου θα γίνει λειτουργία στη Κοσμοσώτηρα, ξενάγηση από το Δήμαρχο Φερών και το αποχαιρετιστήριο γεύμα με ανταλλαγή αναμνηστικών και καθορισμό της πόλης που θα πραγματοποιηθεί η 19η Πανθρακική συνάντηση Παλαιών Προσκόπων.

Η εκδήλωση αυτή δίνει την ευκαιρία να συναντηθούν παλιοί Πρόσκοποι και να θυμηθούν καλές στιγμές που έζησαν στον προσκοπισμό και να επαναβεβαιώσουν παλιές φιλίες. Είναι ένα αντάμωμα Προσκόπων όλων των ηλικιών και επιβεβαίωση της αρχής «Μια φορά Πρόσκοπος πάντα Πρόσκοπος», αλλά και μιας άλλης αρχής ότι «ο Προσκοπισμός είναι μια οργάνωση νέων για παιδιά ηλικίας 7 έως και 97 χρόνων».

Στην εκδήλωση αυτή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε υπήρξε έστω και μια μέρα Πρόσκοπος ή Λυκόπουλο, ανεξάρτητα αν έλαβε ή όχι πρόσκληση.


Πηγή:  http://ordoumpozanis-teo.blogspot.com/