Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζεται και το κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης




ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ




Συνεχίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα του Κυπέλλου Ξάνθης, που φέτος για πρώτη φορά καινοτομεί και διοργανώνει και την Β΄ φάση του θεσμού σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα και πριν ακόμα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες των πρωταθλημάτων. Έτσι λοιπόν ενώ ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση του Κυπέλου και προκρίθηκαν οι 18 ομάδες, πραγματοποιήθηκε και η μεταξύ τους κλήρωση για να προκύψουν εννιά ζευγάρια, από τα οποία θα προκριθούν 9 ομάδες. Από εκεί και πέρα θα γίνει νέα κλήρωση και θα προκύψει μόλις ένα ζευγάρι με τις υπόλοιπες 7 να προκρίνονται άμεσα στους 8 του θεσμού. Οι αγώνες για την Β' φάση θα πραγματοποιηθούν στις 11 Σεπτεμβρίου, σε μονούς αγώνες και στην έδρα της ομάδας που κληρώθηκε πρώτη, ενώ ο αγώνας που θα ακολουθήσει στην επόμενη φάση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/09.



Μετά από την κλήρωση τα ζευγάρια που προέκυψαν και θα αναμετρηθούν το Σάββατο 11/09 (ώρα 16:30) είναι:

ΑΟ Βιστονίδας - Άρης Αβάτου

Κένταυρος - Κεραυνός Λευκόπετρας

Φίλιππος Δροσερού - Εθνικός Κιμμερίων

Αετός Τοξοτών - Άτλας Σελίνου

Εχίνος Σπορ - ΑΕ Κυψέλης

Θράκη Συδινής - Ατρόμητος Χρύσας

Ορφέας Puma Ξάνθης - Άρης Πετεινού

Ασπίδα - Αστέρας Μαγικού

Δόξα Σταυρούπολης - Κεντητή


Η ομάδα του Άτλα Σελίνου βρέθηκε στην Β΄ φάση του Κυπέλλου Ξάνθης μετά από ένσταση, αφού στο προηγούμενο παιχνίδι είχε αντιμετωπίσει την ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου και παρότι της χώριζαν δύο κατηγορίες το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι με το Εύμοιρο να παίρνει την πρόκριση. Όμως ακολούθησε ένσταση από την ομάδα του Σελίνου γιατί η κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών του Ευμοίρου δεν ήταν θεωρημένη από την ΕΠΣ Ξάνθης. Το Εύμοιρο είχε την θεώρηση του ιατρού, αλλά για το τυπικό της υπόθεσης έπρεπε να είναι και θεωρημένη από την ΕΠΣ Ξάνθης. Έτσι λοιπόν η πολλά υποσχόμενη ομάδα του Νίκου Ανθόπουλου που για πρώτη φορά θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, για τυπικούς λόγους δεν ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις της στα εσωτερικά του νομού και για το Κύπελλο Ξάνθης.

Από την κλήρωση προέκυψαν πολλά καλά ζευγάρια και αξιόλογες αναμετρήσεις, αφού η ομάδα που πρωταγωνίστησε πέρσι στην Δ' Εθνική, ο Ορφέας Ξάνθης, αντιμετωπίζει μια ομάδα που πέρσι διεκδίκησε την άνοδο στην Δ΄ Εθνική και φέτος έχει θέσει τον ίδιο στόχο, τον Άρη Πετεινού. Από το ζευγάρι Σταυρούπολης-Κεντητής όποιος και αν προκριθεί θα εκπροσωπεί την Α2 τοπική κατηγορία στην επόμενη φάση και η αναμέτρηση Συδινής-Χρύσας, παρότι η ομάδα της Συδινής φέτος αγωνίζεται στην Α2, θα βρει ξανά μπροστά της την ομάδα του Δημήτρη Μπακάλογλου για το κλασικό μεταξύ τους ντέρμπι.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/