Την έφτιαξε η Μητρόπολη για να μειωθούν τα διαζύγια και να ενισχυθεί ο θεσμός του θρησκευτικού γάμου.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΔΑΣΚΑΛΟΣ" ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ;
"Το εγχείρημά μας είναι δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι, ο Χριστός θα ευλογήσει και τούτη την προσπάθειά μας, διασφαλίζοντας τη μεταξύ μας αγάπη και ειλικρίνεια", δήλωσε ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος ανέλαβε και χρέη... δασκάλου.
Στην πρότυπη αυτή Σχολή Γάμου, που ξεκινά από αύριο κιόλας (13 Οκτωβρίου) τα …μαθήματα ζωής, δικαίωμα φοίτησης έχουν άτομα, ηλικίας από 18 έως 50 ετών. Μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι έγγαμοι, όσο κι αυτοί που ακόμα ψάχνουν το ταίρι τους και θέλουν να προετοιμαστούν σωστά πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.
Ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης δεν κρύβει την ανησυχία του για το ενδιαφέρον που δείχνουν νέοι άνθρωποι για την ελεύθερη συμβίωση, αλλά και για την αύξηση -συγκριτικά με το παρελθόν- των πολιτικών γάμων που σήμερα αγγίζουν περίπου το 1/3 όσων τελούνται.
"Ο γάμος χτυπιέται από παντού και από τους εμπόρους της ηδονής και τους δυτικότροπους αρνητές του έρωτα", αναφέρει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.
Ο πατήρ Γεώργιος Βασιλειάδης καταλήγει: "Με ερωτευμένο το ζευγάρι στο γάμο μέχρι θανάτου και πέρα απ' αυτόν, τα παιδιά μεγαλώνουν γαλήνια, γίνονται ωραίοι άνθρωποι, κοινωνικοποιούνται ώριμα, ερωτεύονται γλυκά, δημιουργούν τις δικιές τους ζεστές φωλιές. Ο γάμος είναι χαρά και ολοκλήρωση του ανθρώπου. Αυτός είναι ο πρώτος και κύριος σκοπός του. Η ιδιότητα και το γεγονός του γονιού θα έρθει, αν θα 'ρθει, στην συνέχεια ως πλάτυνση του έρωτά τους. Αυτό, οι παντρεμένοι δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ και να μην βάζουν πρώτη τους μέριμνα τα παιδιά τους, αλλά το πώς θα κρατούν και θα αυξάνουν τον πρώτο τους έρωτα που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αλλά αυτά είναι αγώνας. Γλυκός και υπέροχος. Αλλά αγώνας. Και χωρίς Χριστό ούτε αντέχεται, ούτε κρατιέται, ούτε φέρνει καρπούς".
Πηγή: http://www.newsit.gr/