Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Οι Θρακιώτες που κλήθηκαν στις Εθνικές Ομάδες

Μπήκαμε σε δεκαήμερο Εθνικών Ομάδων και ουκ ολίγοι είναι οι Θρακιώτες που έχουν κληθεί από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην φανέλα με τη γαλανόλευκηΜΑΘΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ...



Ασφαλώς ξεχωρίζει η αναμενόμενη κλήση του ξανθιώτη ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βασίλη Τοροσίδη στο συγκρότημα των Ανδρών, για τα δύο συμμαντικά εντός έδρας παιχνίδια με Λετονία και Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2012. O «Τόρο» αποτελεί σταθερή επιλογή του νέου ομοσπονδιακού Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τον χρησιμοποιεί μάλιστα στην δεξιά πλευρά του ρόμβου και όχι στο αριστερό άκρο της άμυνας όπως ο Ρεχάγκελ, με άλλα λόγια πιο κοντά στην φυσική του θέση. Από τις κλήσεις του Σάντος ξεχωρίζει η επιστροφή στην Εθνική του Νίκου Λυμπερόπουλου, που θα καλύψει το κενό του αποχωρήσαντος από την Εθνική Ομάδα Φάνη Γκέκα. Συνολικά, οι 20 που κλήθηκαν είναι οι Τζόρβας, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Καφές, Πρίττας, Κονέ, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου και Λυμπερόπουλος.

Ανακοινώσεις έκανε όμως και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Νέων Λεωνίδας Βόκολος αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Νέων για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία από τις 11 έως τις 16 Οκτωβρίου. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον 3ο όμιλο μαζί με τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Ανάμεσα στους παίκτες που κλήθηκαν είναι και ο Παύλος Καθάριος της Ξάνθης. Αναλυτικά, η λίστα περιλαμβάνει τους Αλέξη Ταμπάκη (Παναθηναϊκός), Κώστα Καλδέλη (Ολυμπιακός), Βαλεντίνο Βλάχο (Παναθηναϊκός), Γιάννη Αγτζίδη (Άρης), Μαυρουδή Μπουγαΐδη (Άρης), Γιάννη Ποτουρίδη (Ολυμπιακός), Γιώργο Βαλεριάνο (Θρασύβουλος Φυλής), Κώστα Κοτσαρίδη (Ολυμπιακός), Παναγιώτη Σταμόγιαννο (Δόξα Δράμας), Γιώργο Κατίδη (Άρης), Παύλο Καθάριο (SKODA Ξάνθη), Κώστα Σταφυλίδη (ΠΑΟΚ), Δημήτρη Διαμαντάκο (Ολυμπιακός), Απόστολο Βέλλιο (Ηρακλής), Αντώνη Αθανασίου (Ατρόμητος), Φώτη Καϊμακαμούδη (Ατρόμητος), Κώστα Φορτούνη (Αστέρας Τρίπολης), Νίκο Μαρινάκη (Παναθηναϊκός).

Τέλος, με νεώτερη ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι κλήθηκε από τον Γιώργο Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων για τους δύο αγώνες μπαράζ με την Τσεχία (8 & 12/10) ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού και νυν της ΑΕΚ Ανέστης Αργυρίου. Ο Αργυρίου θα αντικαταστήσει τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο, που είχε κληθεί αρχικά να πάρει μέρος στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων αλλά δεν θα συμμετάσχει. Στην αποστολή έχει κληθεί και ο Θοδωρής Βασιλακάκης της Skoda Ξάνθη. Αναλυτικά στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων περιλαμβάνονται οι Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Βασίλης Πλιάτσικας (Σάλκε), Αστέρης Γιακουμής (ΠΑΟΚ), Θανάσης Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Βασίλης Κουτσιανικούλης (ΠΑΟΚ), Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός), Ελίνι Δημούτσος (Παναθηναϊκός), Κυριάκος Στρατηλάτης (Λεβαδειακός), Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός), Γιάννης Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Αρης Σοϊλέδης (ΟΦΗ), Σάββας Γκέντσογλου (ΑΕΚ), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος), Νίκος Καρέλης (Εργοτέλης), Δημήτρης Γιάντσης (Κέρκυρα), Θοδωρής Βασιλακάκης (SKODA Ξάνθη), Μιχάλης Μπουκουβάλας (Τρίκαλα), Γιώργος Κατσικάς (Ηρακλής), Τάσος Παπάζογλου (Πανσερραϊκός), Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος) και Ανέστης Αργυριου (ΑΕΚ).



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/