Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Περαίωση ή εξαγνισμός, οι δύο γραμμές για Βατοπέδιο στη ΝΔ

Η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το κατά πόσον στην υπόθεση του Βατοπεδίου υπήρξε ή όχι ζημία του Δημοσίου προεκτείνεται και στο εσωτερικό της Ν.Δ. ως προς την τύχη των «Βατοπεδινών».
ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ;



Το παρόν και το παρελθόν δεν φαίνεται να συμβαδίζουν με τους χειρισμούς Σαμαρά για τους «Βατοπεδινούς».

Βουλευτές οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι «σαμαρικοί», μπορεί να μην υποστηρίζουν ανοιχτά ότι πρόκειται για σκάνδαλο, αλλά προκειμένου να μην έρθουν σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, επιχειρούν να γυρίσουν σελίδα και να το παρουσιάσουν ως έναν «παλιό λογαριασμό, του παρελθόντος» που πρέπει να κλείσει (Τασούλας, Μαρκόπουλος κ.ά.).

Αλλα στελέχη, της παλιάς καραμανλικής φρουράς, (Βλάχος, Στυλιανίδης, Δερμεντζόπουλος κ.ά.) υποστηρίζουν ότι τώρα ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση των λεγόμενων «Βατοπεδινών» (Δούκας, Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης κ.ά.), ενώ συζητήσεις γίνονται και για ενδεχόμενο comeback του Κ. Καραμανλή. Οι τελευταίοι κατατάσσονται στην κατηγορία των «νοσταλγών», όπως άρχισαν να τους αποκαλούν στους διαδρόμους της Βουλής.

Το συγχωροχάρτι Κ. Καραμανλή προς τους εμπλεκομένους πρώην υπουργούς, τους οποίους ο ίδιος είχε αφήσει έξω από τα ψηφοδέλτια του περασμένου Οκτωβρίου, εντείνει τη σύγχυση στη Ρηγίλλης.

Αντιφατικός υπήρξε όμως και ο Σαμαράς. Ενώ έστειλε τελεσίγραφο διαγραφής στους Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη πριν από το συνέδριο, στη ΔΕΘ υποστήριξε ότι τελικά δεν προέκυψε εκροή μαύρου πολιτικού χρήματος ούτε ποινικές ευθύνες υπουργών ούτε ζημία του Δημοσίου. Ετσι κάποιοι θέτουν θέμα αποκατάστασής τους. «Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία και σε κάθε σωστά λειτουργούν κόμμα;», είπε ο Α. Δερμεντζόπουλος.

«Καλώς έπραξε η Ν.Δ. αυτά που έπραξε και η επιστροφή στο παρελθόν νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο λάθος», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλος (9,84). «Την πολιτική ευθύνη την οποία ανέλαβε, την πλήρωσε και ο ίδιος και η παράταξη», δήλωσε για τον πρώην πρωθυπουργό ο Κ. Τασούλας. «Οφείλουμε να ασχοληθούμε με το παρόν και το μέλλον».

«Μέχρι στιγμής δεν έχει καταλογιστεί κάτι συγκεκριμένο στον κ. Δούκα και το λέω εγώ που έχουμε και τυχόν αντιπαραθέσεις στην περιφέρειά μας», δήλωσε ο Γ. Βλάχος. Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Κ. Καραμανλή είπε: «Ας θυμηθούμε την περίπτωση του Κωστή Στεφανόπουλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή για επάνοδο». «Εχει φορτωθεί ευθύνες που δεν του ανήκουν ο Κώστας Καραμανλής», τόνισε.

 
Πηγή:  http://www.enet.gr/