Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τρις ισόβια στον φονιά του ζευγαριού από το Ιάσιο Ροδόπης

Βγήκε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Δράμας

Κυνικός και ψυχρός ο μουσουλμάνος δράστης αναφέρθηκε στο στυγερό έγκλημα
                  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Κατηγορούμενος για δύο ανθρωποκτονίες κατά συρροή και ληστρική κλοπή τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα, εισέπραξε τρεις φορές ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας ο Χασάν Εμράχ κάτοικος Σαπών, ενώ η συγκατηγορούμενή του Σαάρ Ισμαήλ Σεμρά που δεν εμφανίστηκε για άγνωστους λόγους και αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικού αυτουργού στο διπλό φόνο, διατάχθηκε η σύλληψή της και η δίκη θα επαναληφθεί όσον αφορά την ίδια.


Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή αφορούσε τον τραγικό θάνατο ηλικιωμένου ζευγαριού στο Ιάσιο των Σαπών και συγκεκριμένα του Ηλία και της Σοφίας Παπαγεωργίου που βρέθηκαν με βαρύτατα τραύματα πολτοποιημένα τα κεφάλια τους από χτυπήματα που δέχθηκαν από τον δράστη ενώ κοιμόταν.



Εκ μέρους της πολιτικής αγωγής παρέστη η Άννα Αποστολίδου εκπροσωπώντας την οικογένεια των θυμάτων και κυρίως για να τιμηθεί η μνήμη τους, ενώ ως μάρτυρες εξετάστηκαν τα τρία παιδιά τους, ο Κωνσταντίνος αστυνομικός κάτοικος Αθηνών, ο Γεώργιος κτηνοτρόφος που μαζί με τον πατέρα του είχαν την κτηνοτροφική μονάδα όπου δούλευε ο δράστης και ο Ιωάννης επαγγελματίας κάτοικος Θεσσαλονίκης.


Σοκαριστικό ήταν το φωτογραφικό υλικό που επεδείχθηκε στο δικαστήριο αλλά και ιδιαίτερα περιγραφικές οι ιατροδικαστικές εκθέσεις. Ο άνδρας βρήκε ακαριαίο θάνατο από τα κτυπήματα, ενώ η γυναίκα υπέκυψε από τα βαρύτατα τραύματά της ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η εικόνες φρίκης αναστάτωσαν τα παιδιά των θυμάτων που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι οι γονείς τους, ιδιαίτερα φιλήσυχοι και αγαπητοί, θα έφευγαν από την ζωή με τέτοιο τρόπο.


Κακοποίηση των ανθρώπων έγινε και με την κόψη του τσεκουριού και με το πίσω μέρος αφού ο δράστης παραβίασε παράθυρο της εισόδου που γνώριζε ότι έμενε ανασφάλιστο.


Οι άνθρωποι της οικογένειας, παιδιά και άλλοι συγγενείς αντιμετώπισαν ωστόσο με αξιοπρέπεια το θλιβερό συμβάν καταθέτοντας όσα στοιχεία γνώριζαν ενώ αποδείχτηκε πως ο δράστης σχεδόν καθημερινά πήγαινε στο σπίτι του ζευγαριού, έτρωγε, τον κερνούσαν ούζο. Αυτό συνέβη και την παραμονή του φόνου. Είχε πληροφορηθεί ότι είχαν πουλήσει πριν από 5 μέρες, 290 αρνιά και ήξερε ότι οι παππούδες είχαν περί τα 15.000 ευρώ στο σπίτι που ήταν και το κίνητρο της απονενοημένης ενέργειάς του.


Η συνήγορος υπεράσπισής του ήταν η δικηγόρος Δράμας Βασιλική Χασάπη. Το χαρακτηριστικό ήταν πως είχε δώσει πέντε απολογίες και κάθε φορά έλεγε διαφορετικά πράγματα. Την πρώτη φορά ομολόγησε αβίαστα με πολλές λεπτομέρειες για την διάπραξη του φόνου, αλλά μετά άρχισε να αναμειγνύει και άλλα άτομα.


Στην προχθεσινή απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, είπε ότι διέπραξε το έγκλημα όχι μόνος του αλλά μαζί με την Σελμά και κάποιον Κιπτή, τον οποίο είχε ξανααναφέρει αλλά απαλλάχθηκε με βούλευμα ελλείψει στοιχείων. Το χαρακτηριστικό είναι ότι δεν φάνηκε μετανοιωμένος, δεν ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, ενώ όπως λέχθηκε αποκαλύφθηκε η συμμετοχή του όταν ταυτοποιήθηκε παλαμικό αποτύπωμά του με το αίμα των θανόντων στην είσοδο του σπιτιού τους. Περιέγραψε ότι όταν μπήκαν μέσα πήραν τα χρήματα των 420 ευρώ που ήταν σ ένα πορτοφολάκι στο πουκάμισο του άνδρα, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν μια άδεια τσάντα που προφανώς μέσα σ’ αυτήν είχαν οι ηλικιωμένοι τις συντάξεις τους που είχαν πάρει πριν μια μέρα μαζί με το δώρο του Πάσχα. Τα πολλά χρήματα δεν μπόρεσε να τα βρει, προφανώς ικανοποιήθηκε και με το ποσό που ήδη πήρε κι έφυγε. Τα χρήματα αυτά βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν για να αποδοθούν στους οικείους. Όσον αφορά την Σελμά ακούστηκε ότι διάγει πλούσιο βίο, ότι είναι κάτοχος τριών σπιτιών και 4 αυτοκινήτων, ενώ ο γιος της είπε ότι θα ερχόταν στην δίκη, αλλά κάποιος φίλος της ήρθε στο σπίτι και ουσιαστικά την απήγαγε… Αυτό που συγκλόνισε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ήταν η στυγερότητα του εγκλήματος που ήταν αδικαιολόγητη, αλλά και η απαξία της ανθρώπινης ζωής που προσμετράται σε 210 ευρώ!


Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης τρεις φορές στο νεαρό δράστη, που περιστασιακά δούλευε σαν βοσκός και βοηθός στην κτηνοτροφική μονάδα, ενώ ο πατέρας και τα αδέλφια του είναι γνωστοί οργανοπαίχτες στις Σάπες.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/