Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΤΕ τορπιλίζει και τις διαπραγματεύσεις για την σωτηρία της ΕΝΚΛΩ

Ο Πανταλάκης και η παρέα της Αγροτικής που παντελονιάζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οδηγεί σε αυάγιο την προσπάθεια λειτουργίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Στο και … ένα λεπτό οι Τράπεζες και συγκεκριμένα η Αγροτική, τορπίλισαν άλλη μια προσπάθεια ανάνηψης και λειτουργίας της μεγαλύτερης σε αξία ιδιωτικής επιχείρησης, της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας!

Επί δύο μέρες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ ήταν στην Αθήνα και έβλεπαν τα έγγραφα που τους έδειχνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Μουσουλίδης, τα οποία επιβεβαίωναν το ζεστό ενδιαφέρον Αμερικάνικης εταιρείας – Αμέρικαν Γλόμπαλ Αντβαΐζορς – να αγοράσει το χρέος της εταιρείας και να επενδύσει ξανά στην λειτουργία της, κάνοντας τη χρυσή συμφωνία της χρονιάς!

Πρόκειται για ποσό 275 εκ. ευρώ, όταν το ποσό της Ολυμπιακής εταιρείας για την αγορά της, ήταν 200 εκ. ευρώ!

Το ενδιαφέρον της Αμερικάνικης εταιρείας είχε πρωτοεκδηλωθεί το περασμένο Μάιο, οπότε και ξεκίνησε μια διαδικασία διαβουλεύσεων της Αμερικάνικης εταιρείας με τις τράπεζες, που στην ουσία είναι και οι ιδιοκτήτες της ΕΝΚΛΩ. «Με αυτό το επενδυτικό σχέδιο της Αμερικάνικης εταιρείας, θα αποδεσμεύονταν αμέσως 10 εκ. ευρώ, από την διάθεση στις αγορές των μηχανών της εταιρείας που θα έμεναν σε αχρησία, από τα εργοστάσια που δεν θα λειτουργούσαν.

Με αυτά χρήματα θα πληρωνόταν οι εργαζόμενοι, (σ.σ. 540 ο όμιλος, 250 στην Κομοτηνή)ο ι οποίοι μετρούν τρία χρόνια απλήρωτοι, σε καιρό οικονομικής κρίσης. Θα πληρωνόταν το ΙΚΑ και θα έμεναν χρήματα για την λειτουργία των εργοστασίων.

Πρόκειται για τα δύο εργοστάσια της Μαρώνειας – Ροδόπης, το κλωστήριο της Νάουσας, το εργοστάσιο της Φάνκο και των Οινοφύτων (ως εργοστάσια Διαχείρισης απορριμμάτων)», τόνισε βγάζοντας κραυγή αγωνίας το μέλος των εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ, Γιώργος Τσουγκρανάς.

Ο κ. Τσουγκρανάς επιπλέον πρόσθεσε ότι το θέμα της άρνησης των τραπεζών, το γνωστοποίησαν και σε όλους τους πολιτικούς από όλες τις περιοχές όπου βρίσκονται οι επιχειρήσεις της ΕΝΚΛΩ.

«Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να επέμβει στις Τράπεζες και μάλιστα στην ΑΤΕ, η οποία είναι και κρατική. Χάνουμε επενδύσεις, χάνουμε θέσεις εργασίας, χάνουμε μια εταιρεία, που πρώτα με τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου και τώρα με την Αμερικάνικη εταιρεία, οι Ελληνικές Τράπεζες σφυρίζουν αδιάφορα και τορπιλίζουν τις προσπάθειες διάσωσης αυτής της επιχείρησης, που παρά τα τρία χρόνια μη λειτουργίας, εξακολουθεί να παλεύει να μείνει ζωντανή».
 
.