Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Η συμμετοχή του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτ. Θράκης στην Διάσκεψη του ΟΑΣΕ

Ελαβε μέρος στην διάσκεψη με θέμα: «Η Προώθηση Πλουραλισμού των Νέων ΜΜΕ» που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Συμπληρωματικής Ανθρώπινης Διάστασης
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Όπως ανακοινώθηκε, ο Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΣΕΜΔΘ) συμμετείχε στην διάσκεψη με θέμα: «Η Προώθηση Πλουραλισμού των Νέων ΜΜΕ» που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Συμπληρωματικής Διάσκεψης Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ.

Στην συνέντευξη Τύπου που έγινε από τον Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΣΕΜΔΘ), αναφέρθηκε ότι η διάσκεψη με θέμα: «Η Προώθηση Πλουραλισμού των Νέων ΜΜΕ» που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Συμπληρωματικής Διάσκεψης Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ, επιλήφθηκε των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα που εκδίδονται και εκπέμπουν στην τουρκική γλώσσα στην Δυτική Θράκη.

Όπως ανακοινώθηκε, τον Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας στην συνέντευξη εκπροσώπησε ο τέως πρόεδρος Τζεμίλ Καμπζά, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα που εκδίδονται και εκπέμπουν στην τουρκική γλώσσα στην Δυτική Θράκη.

Ο Τζεμίλ Καμπζά είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ελευθερία έκφρασης και στην ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα σε γενική έννοια. Σύστησε πως πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον τελευταίο νόμο περί ΜΜΕ, ο οποίος αποτελεί εμπόδιο στο να ακουστούν διαφορετικές φωνές.

Ενώ ο Τζεμπίλ Καμπζά έλεγε αυτά, ο Έλληνας αντιπρόσωπος, κάνοντας χρήση του δικαιώματος απάντησης, είπε ότι οι δημοκρατικές αξίες όπως η ελευθερία Τύπου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι ένα κομμάτι της καθημερινής ζωής στην Ελλάδα από το οποίο επωφελούνται ανεξαιρέτως και τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι Έλληνες πολίτες.

Επί πλέον, όπως ανακοινώθηκε, μετά την ομιλία του ο Τζεμίλ Καπζά υπέβαλε μαζί με το κείμενο της ομιλίας του και γραπτό κείμενο με τίτλο ‘Κάλεσμα για ανεξαρτησία στα ΜΜΕ στην Δυτική Θράκη στην Ελλάδα’. Στο γραπτό κείμενο των πέντε σελίδων περιλαμβάνονται σύντομες πληροφορίες σχετικά με την γεωγραφική, την δημογραφική και την ιστορική θέση της Δυτικής Θράκης και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό του μειονοτικού Τύπου. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, περιλαμβάνεται και αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις υψηλές χρηματικές ποινές που επιβλήθηκαν στις εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ.

Ο Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η Mijatovic, Εκπρόσωπος Ελευθερίας των ΜΜΕ στον ΟΑΣΕ, σε κάποια πιθανή επίσκεψή της στην Ελλάδα δήλωσε ότι θα επισκεφθεί οπωσδήποτε την Δυτική Θράκη.


Πηγή:  http://www.azinlikca.net/