Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Βόμβα Πανόπουλου: «Όλα έχουν ένα τέλος»

Ο ιδιοκτήτης της Skoda προαναγγέλει την αποχώρησή του από την Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ "ΣΠΟΡ FM" ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΕΛΑΚΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ




Σκέψεις να αποχωρήσει από την SKODA Ξάνθη κάνει ο Χρήστος Πανόπουλος όπως τόνισε στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 και στον Γιώργο Χελάκη. «Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Εγώ δεν εξαιρούμαι από αυτόν τον κανόνα», τόνισε ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ΠΑΕ, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τώρα σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Ο κ.Πανόπουλος παραδέχθηκε ότι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κακή πορεία της ομάδας, απέδωσε μεγάλο στους ποδοσφαιριστές, υπερασπίστηκε τους συνεργάτες του και απέδωσε μικρό μερίδιο ευθύνης στους προπονητές που έχουν δουλέψει φέτος στην ομάδα.

Ο ιδιοκτήτης της SKODA Ξάνθης δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τον νέο προπονητή… «Όλα είναι ανοικτά», σχολίασε και εξέφρασε την άποψη ότι οι Έλληνες τεχνικοί θα μπορούσαν να έχουν ασχοληθεί σοβαρότερα με το επάγγελμα τους για να γίνουν καλύτεροι.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Πανόπουλος στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6:


-Ποιος φταίει για την κακή πορεία της ομάδας:

«Είναι δύσκολη ερώτηση, αλλά είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω. Δεν φταίνε οι προπονητές που έφυγαν. Έχουν μερική ευθύνη. Έτσι, όμως, όπως είναι το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο εύκολο να διώξεις έναν άνθρωπο και να κρατήσεις τον εαυτό σου και τους ποδοσφαιριστές.
Για αυτό τον λόγο το πληρώνουν οι προπονητές. Έτσι καλύπτουμε τα λάθη των ποδοσφαιριστών και την πληρώνει προπονητής».


-Για το μερίδιο ευθύνης των ποδοσφαιριστών:

«Δεν πρόκειται για μαντεψιά οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν. Δεν είχαν ρίσκο. Όταν παίρνεις έναν ποδοσφαιριστή από την Αρμίνια Μπίλεφελντ και με φουλ συμμετοχές τα τελευταία χρόνια σε Μπουντεσλίγκας και την Β’ κατηγορία της χώρας, τότε, είναι μια ασφαλής επιλογή. Φυσικά, μιλάω για τον Κατόγκο.
Επιτρέψτε μου να μην αναφέρω άλλα ονόματα. Άλλος ποδοσφαιριστής έπαιζε στην Α’ Γαλλίας. Τον είδαμε και να αγωνίζεται. Άλλος ποδοσφαιριστής έπαιζε στην Πρέμιερ Λιγκ.
Μέχρι στιγμή δεν έχουμε δει αυτά που περιμέναμε. Θεωρώ ότι θα περάσει λίγος χρόνος για να δούμε, εάν είναι να δούμε κάποια πράγματα.
Πιθανότατα να έχουμε φτάσει στην οροφή μας. Ό,τι κάναμε το καλοκαίρι το κάναμε για να μην τραβήξουμε τα ίδια με τα περσινά. Δεν είμαι διατεθειμένος να τραβήξω τα περσινά. Εάν αυτή είναι η μοίρα της ομάδας… για τις επιλογές που εγώ έκαναν γιατί εγώ είμαι υπεύθυνος».


-Για τους προπονητές που έφυγαν:

«Όλοι δούλεψαν. Έκαναν επιλογές και εγώ τις ενέκρινα, και τις πλήρωσα. Ένας είναι υπεύθυνος πάντα, αλλά μετράει η προσπάθεια. Μπορεί να έχασα κάποια χρήματα -εάν τα έχασα-, αλλά συνεργάστηκα με τίμιους ανθρώπους. Και για εμένα αυτό είναι το βασικό».


-Εάν σκέφτεται να τα παρατήσει:

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να παρατήσω την ομάδα με μία δύσκολη στιγμή. Δεν θα πω το «κλείνω» στα δύσκολα. Όλα, όμως, έχουνε μια αρχή και ένα τέλος. Θεωρώ ότι εγώ δεν εξαιρούμαι από αυτόν τον κανόνα. Η προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο θα είναι η ομάδα να πηγαίνει καλά. Αν το αποφασίσω θα γίνει μόνο τότε.
Τα κλειδιά της ομάδας όταν πω την κλείνω θα μου τα παραδώσουν τρεις άνθρωποι. Ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και ο Γιάννης Παπαδημητρίου.
Δεν υπάρχει παράγοντας που θα φύγει από την ΠΑΕ και όσα καλά και να έχει κάνει -όσα λεφτά και ψυχή και να έχει δώσει- να μην φύγει αποδοκιμαζόμενος. Είμαι συνειδητοποιημένος. Αφορά όλους τους φιλάθλους, είτε επαρχιακής ομάδας είτε όχι».


-Για τον νέο προπονητή της SKODA Ξάνθης:

«Όλα είναι ανοικτά. Δεν έχω αποφασίσει. Δυστυχώς δεν είναι καλό αυτό που γίνεται με τους νέους προπονητές. Δεν πάνε στην Ευρώπη για να δουν πως δουλεύουν οι Ευρωπαίοι. Πώς θα γίνει ένα προπονητής καλύτερος; Ο ποδοσφαιριστές γίνεται με προπόνηση. Νομίζω ότι στην Ελλάδα οι προπονητές αντιμετωπίζουν έτσι το θέμα. Μακάρι να κάνω λάθος.
Στην περίπτωσή μας, όμως, οι προπονητές έχουν μικρή ευθύνη. Δεν κρύβομαι πίσω από αυτό».


-Για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών:

«Εάν δεν έχεις δεδομένα… Δεν θα μπορούσα να έλεγα αυτό που λέει ο κάθε φίλαθλος. Θα ήταν ό,τι χειρότερο. Δεν ξέρω αν θα ξανασυμβεί. Νομίζω ότι εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.
Πρέπει κάποιοι που γνωρίζουν πράγματα να βγουν και να μιλήσουν. Τουλάχιστον να μην ξαναγίνουν τα ίδια. Όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια».



Πηγή:  http://www.sport-fm.gr/