Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη κλοπή με ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία της Ξάνθης


Η αστυνομία ασχολούνταν με την ασφάλεια των... εκλογών και ξέχασε την ασφάλεια των πολιτών


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ



Παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας το βράδυ της Κυριακής, ξημερώματα Δευτέρας, άγνωστος αριθμός ατόμων με τη μέθοδο ριφιφί, μπήκε σε κοσμηματοπωλείο απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης φεύγοντας με πλούσια λεία, καθώς έκλεψαν όλα τα (πανάκριβα) κοσμήματα που υπήρχαν στη βιτρίνα.

Οι διαρρήκτες, δεν παραβίασαν την μπροστινή είσοδο του καταστήματος χρυσαφικών που βρίσκεται ανάμεσα στα φανάρια της Πλ. Ελευθερίας και τη Φθηνή Αγορά αλλά φαίνεται ότι μπήκαν από την οροφή του κτιρίου. Αφαίρεσαν ότι υπήρχε στη βιτρίνα και τις προθήκες του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι προσπάθησαν να πάρουν και το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος, τελικά όμως δεν τα κατάφεραν. Το ύψος της ζημίας δεν έχει ακόμη υπολογιστεί, όμως σίγουρα πρόκειται για μεγάλη οικονομική καταστροφή.

Την κλοπή διαπίστωσε ο παθών επιχειρηματίας το πρωί που πήγε να ανοίξει το κατάστημά τους. Άμεσα βρέθηκε στο χώρο το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Ξάνθης. Αποτυπώματα παίρνει η σήμανση ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης