Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Που θα είναι υποψήφιοι Τζότζολα και Σταμάτης σύμφωνα με τα "Νέα"

Αρχίζουν να κοπάζουν οι «λιστομαχίες», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα, που μεταδίδει πληροφορίες για την Ορεστιαδίτισσα αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΝΔ αλλά και τον πρώην περιφερειάρχη της ΑΜ-Θ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Στο κομματικό παρασκήνιο κι αφού ο εκλογικός συναγερμός υποχωρεί, έχει υποχωρήσει και ο πόλεμος της λίστας, που φούντωσε στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, με αφορμή και την εγκύκλιο του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος ζητούσε από τα στελέχη που κατέχουν θέσεις στις κομματικές γραμματείες να παραιτηθούν εάν θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Στην εντολή συμμορφώθηκαν ελάχιστα κεντρικά στελέχη, ενώ κατά πληροφορίες ο κεντρικός κορμός στους περισσότερους συνδυασμούς της χώρας έχει ήδη συγκροτηθεί.

Το στίγμα της κομματικής ηγεσίας θα δοθεί μέσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που θα είναι ριζικά ανανεωμένο και στο οποίο προεξοφλείται ότι θα τεθεί ως επικεφαλής ο Σταύρος Δήμας (ο έτερος αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραμείνει στην Α' Αθήνας). Προς το ίδιο ψηφοδέλτιο οδεύει και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Κατά τις ίδιες πηγές, στη λίστα Επικρατείας έχει «κλειδώσει» και η υποψηφιότητα του συμβούλου του προέδρου Χρύσανθου Λαζαρίδη, ενώ για τον έτερο στενό συνεργάτη του Α. Σαμαρά, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο άλλες πηγές τον φέρνουν σίγουρο στο Επικρατείας και άλλες τον στέλνουν στην Α' Πειραιά.

Από τον στενό κύκλο των σαμαρικών έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Βασιλικής Τζότζολα στη Β' Αθήνας, του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη στη Β' Πειραιά, του Νότη Μηταράκη και του Βασίλη Κικίλια στην Α' Αθήνας, καθώς και η επιστροφή του άλλοτε βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη στην Α' Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, κλείνοντας έτσι ένα πεδίο εσωκομματικών τριβών σε σχέση με την υποψηφιότητά του, ενώ από τους νυν βουλευτές Επικρατείας ο Ευάγγελος Αντώναρος θα δώσει τη μάχη του σταυρού στη Β' Αθήνας και η Διονυσία Αυγερινοπούλου στην Ηλεία.

Στην Α' Αθήνας μετακινείται, ως γνωστόν, από το Ρέθυμνο η Ολγα Κεφαλογιάννη, ενώ είναι πιθανή και η επιστροφή στην ίδια περιφέρεια της Μαριέττας Γιαννάκου από την Ευρωβουλή. Στη Β' Αθήνας μετακινείται ο Γιάννης Μανώλης, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο της επιστροφής στο Κιλκίς του Σάββα Τσιτουρίδη. Προς την Α' Πειραιά κατευθύνεται ο άλλοτε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Νίκος Καραχάλιος, ενώ από τα στελέχη που κατείχαν θέσεις στις κομματικές γραμματείες έχουν ήδη μπει στη μάχη του σταυρού οι Μανώλης Αγγελάκας (Α' Αθήνας), Πάνος Λειβαδάς (υπόλοιπο Αττικής), Διαμαντής Βαχτσιαβάνος (Κοζάνη), Δημήτρης Κούκης και Αρης Ματιάτος (Β' Αθήνας), Ευθύμιος Δρόσος (Αιτωλοακαρνανία), ενώ πιθανότατα στη Λακωνία θα είναι υποψήφιος ο πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος Μενέλαος Δασκαλάκης.

Με στόχο την προώθηση στελεχών της Αυτοδιοίκησης εξετάζεται η υποψηφιότητα του Κώστα Χριστόπουλου (υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας) στην Αχαΐα και του Ανδρέα Φιορεντίνου (υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου) στις Κυκλάδες, ενώ από τον κύκλο των σαμαρικών ανοικτή είναι η υποψηφιότητα του μηχανικού Δημήτρη Πτωχού στη Μεσσηνία.