Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Σύλληψη τριών αλλοδαπών στο τελωνείο Κήπων

Πήγαν να βγουν από την χώρα με αυτοκίνητα που είχαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας και ασφαλιστήρια συμβόλαια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ


Συνελήφθησαν στις 15.00΄ ώρα της 12-12-2010, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, τρεις αλλοδαποί, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κατοχή και χρήση πλαστών εγγράφων.


Ειδικότερα, την 17.00΄ ώρα της 10-12-2010, 39χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Φ. αυτ/του με πινακίδες κυκλοφορίας Ιταλικών αρχών, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχε και επέδειξε άδεια κυκλοφορίας Ιταλίας, με στοιχεία ιδιοκτήτη Ιταλό υπήκοο. Στη συνέχεια από την μακροσκοπική εξέταση, που πραγματοποιήθηκε από Αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και Αξιωματούχους του FRONTEX, διαπιστώθηκε ότι, η ανωτέρω άδεια κυκλοφορίας τυγχάνει εξ΄ ολοκλήρου πλαστή. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καταχωρημένο, ως όχημα κλεμμένο, απωλεσθέν, εγκαταλειμμένο, υπεξαιρεθέν και κατασχέθηκε.

Κατόπιν επισταμένης έρευνας που διενεργήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο ανευρέθη ένα (1) Διεθνές Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο και Φ/Α της αδείας κυκλοφορίας του οχήματος, τα οποίας απέρριψε ο δράστης, προκειμένου να αποκρύψει τα πραγματικά στοιχεία του οχήματος.

Επίσης, στον ίδιο τόπο και χρόνο προσήλθε 39χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός δεύτερου Ι.Χ.Φ.αυτ/του, μετά του επικαθήμενου, με Ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας, του οποίου ο αριθμός πλαισίου ήταν παραποιημένος. Ο ίδιος επέδειξε άδειες κυκλοφορίας, για τράκτορα και επικαθήμενο, με στοιχεία όμοια με τα στοιχεία αδείας της πλαστής άδειας του πρώτου φορτηγού. Συνελήφθησαν ο οδηγός και ο 52χρονος αλλοδαπός, που επέβαινε ως συνοδηγός.

Κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα οχήματα, οι πινακίδες κυκλοφορίας και τα συνοδευτικά έγγραφα (άδειες κυκλοφορίας – κάρτες διεθνούς ασφάλισης).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

.