Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Στα θρανία οι νέοι αιρετοί της ΑΜ-Θ το Σάββατο

Θα τους κάνει... μάθημα ο Γιώργος Ντόλιος για τη "μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Επιμορφωτική Ημερίδα για τους εκλεγέντες Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, με θέμα «τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στην Αλεξανδρούπολη, (Ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL).


Την επιμορφωτική συνάντηση θα παρακολουθήσουν πρωτοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Ροδόπη και τον Έβρο.
Κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Ντόλιος.

Η Hμερίδα πραγματοποιείται, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Επιμόρφωσης Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων για τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠ Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013», από τις 4 έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2010.

Στόχος των Επιμορφωτικών Ημερίδων είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση των αιρετών Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων που εκλέχθηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, σχετικά με τα πρώτα αναγκαία βήματα για την επιτυχή μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας (Πρόγραμμα Καλλικράτης).

Κατά τη διάρκεια της Επιμορφωτικής Ημερίδας θα γίνουν εισηγήσεις από στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α., Νομικούς, και εμπειρογνώμονες, για θέματα που αφορούν:

• Δημόσιες Τοπικές Πολιτικές.

• Επιχειρησιακό Σχεδιασμό, Οργάνωση και Πόρους.

• Ενδοδημοτική Αποκέντρωση και Τοπική Διακυβέρνηση.

• Χρηματοδοτικές πηγές και τα μέσα.

• Οικονομικά της Αυτοδιοίκησης.

• Προγράμματα, διεθνείς συνεργασίες ΟΤΑ και όργανα της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 
.