Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Διαφωνεί η Γερμανική Frontex με τις μεθόδους κατά μεταναστών στον Έβρο

Καταγγέλουν χρήση βίας και απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής 
Μετανάστες εκδιώχθηκαν με πυροβολισμούς σε ναρκες
Ζήτησαν να φύγουν!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
- ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ "SPIEGEL"

Ενστάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα από τα ελληνο-τουρκικά χερσαία σύνορα στον Έβρο εξέφρασαν Γερμανοί αστυνομικοί που συμμετέχουν στην δύναμη ταχείας επέμβασης της FRONTEX που περιπολεί στη περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» οι Γερμανοί αστυνομικοί καταγγέλλουν πως ασκείται βία στους μετανάστες προκειμένου να αποτραπεί η είσοδός τους στο ελληνικό έδαφος.

Όπως αναφέρει, δε, το δημοσίευμα, περιέγραψαν περιστατικά όπου οι μετανάστες εκδιώχθηκαν με πυροβολισμούς ακόμα και μέσα σε ναρκοθετημένες περιοχές. Επίσης, συμπληρώνουν, ότι όσοι συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν με οχήματα χωρίς παράθυρα και καθίσματα σε μέρη όπου ανακρίνονταν υπό απάνθρωπες συνθήκες. Παράλληλα οι συνθήκες υγιεινής, λένε, εκεί ήταν τόσο άσχημες που οι υπάλληλοι είχαν μαζί τους μάσκες προσώπου και γάντια.

Μάλιστα ο επικεφαλής των Γερμανών αστυνομικών ζήτησε οι άντρες του να μην συμμετέχουν πια σε τέτοιες επιχειρήσεις αφού αντίκεινται στο γερμανικό Δίκαιο. Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ταξίδεψαν στην Ελλάδα και τόνισαν πως «η Γερμανία παρακολουθεί την εξέλιξη με ανησυχία και ζήτησε από την Ελλάδα να βελτιώσει την κατάσταση των προσφύγων».

Πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο οι Γερμανοί αστυνομικοί όσο και οι Ολλανδοί συνάδελφοι τους έχουν εκδηλώσει σε Έλληνες αξιωματούχους τις «ευαισθησίες» τους σε ότι αφορά την εφαρμογή της «αποτροπής» της παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.
Μάλιστα έχουν πει πως δεν θα πρέπει να εμποδίζεται η πρόσβαση στη χώρα μας αλλά αφού εισέλθουν να περνούν από «συνέντευξη» και εφόσον πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις να εντάσσονται σε καθεστώς προστασίας.

Πάντως, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, ουδέποτε έθεσαν ζήτημα αποχώρησης τους από την δύναμη της FRONTEX.


Πηγή:   http://www.tovima.gr/