Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Για μπράβους 2 μέτρων και 150 κιλών στην Κρήτη κάνει λόγο ο Πανθρακικός

Νέα, σκληρή  ανακοίνωση της ομάδας της Κομοτηνής κατά του ΟΦΗ για το κλίμα ζούγκλας που επικράτησε στο γήπεδο του Ηρακλείου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ


Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League ανάμεσα στην ομάδα μας και την ΠΑΕ ΟΦΗ και αφού έχει συνέλθει από την άψογη φιλοξενία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της Κρητικής ομάδας, έχει να παραθέσει τα παρακάτω τα οποία αποτελούν και πραγματικά γεγονότα:


1. Συνηθίζεται κατά την είσοδο των ομάδων νεαρά παιδιά να περιμένουν τους ποδοσφαιριστές για να τους συνοδέψουν στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτη φορά είδαμε τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού να τους περιμένουν άτομα 2 μέτρων και 150 κιλών.

2. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Κος Νίκος Μαχλάς μαζί με τους συνοδούς – μπράβους του κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου απώθησαν μέλη της αποστολής του Πανθρακικού που απευθύνθηκαν – διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή της συνάντησης. Προφανώς αυτό δεν χαρακτηρίζει την αθλητική παιδεία που απέκτησε κατά την παρουσία του στα γήπεδα της Ευρώπης όπου τίμησε με το παραπάνω την χώρα μας .

3. Κατά την επίτευξη του 2-1 από τον ΟΦΗ αλλά και του χαμένου πέναλτι από πλευράς Πανθρακικού, τουλάχιστον 150 άτομα βρισκόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο (αρκετοί από αυτούς και μέσα στο γήπεδο) οι οποίοι έδιναν τον δικό τους αγώνα και προσπαθούσαν να κερδίσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

4. Σεβόμαστε την ιστορία του ΟΦΗ, σεβόμαστε το γήπεδο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης στο οποίο όλοι μας ως γνήσιοι Έλληνες πανηγυρίσαμε τις επιτυχίες του ΟΦΗ επί μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς οι εποχές έχουν αλλάξει. Πλέον το γήπεδο είναι ακατάλληλο για αναμετρήσεις καθώς δεν διαθέτει τους στοιχειώδεις κανονισμούς ασφαλείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μπουκάλι που χτύπησε τον ποδοσφαιριστή μας Γιάννη Κανωτίδη (στο πρόσωπο) κατά την εκτέλεση ενός πλαγίου, κάτι που αναγράφεται και στο φύλλο αγώνα. Βέβαια υπάρχουν πολλά παρόμοια περιστατικά αλλά θα ήταν αδόκιμο να αναφερθούμε σε αυτά, καθώς υποθέτουμε πως και αυτά ανήκουν στα πλαίσια της άψογης φιλοξενίας που διέπουν τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Κο Νίκο Μαχλά.

5. Θα θέλαμε να ευχηθούμε στους φιλάθλους του ΟΦΗ που βρισκόταν πίσω από τον πάγκο τον οποίο και έσπασαν, ταχεία ανάρρωση. Εμείς σταθήκαμε τυχεροί, καθώς τα τζάμια έπεσαν λίγα εκατοστά μακριά από τον προπονητή μας Εμίλιο Φερέρα και τους συνεργάτες του.

6. Πριν λίγες μέρες ο Εθνικός Αστέρας εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για την άψογη φιλοξενία (όπως και άλλες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα), αν και η ομάδα μας γνώρισε την 1η εντός έδρας ήττα για το πρωτάθλημα. Δεν θέλουμε να παραδώσουμε σε κανέναν μαθήματα φιλοξενίας, απλά ευχαριστούμε τον Θεό που ο ΟΦΗ κέρδισε τους βαθμούς στο χθεσινό ματς. Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι είδους άψογη φιλοξενία θα αντιμετωπίζαμε σε διαφορετική περίπτωση.

Τέλος, θα θέλαμε να θυμίσουμε στον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Κο Νίκο Μαχλά, πως η ευχή του για καλό πρωτάθλημα και όχι βία στα αποδυτήρια, που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος υψώνοντας μάλιστα το ποτήρι του απευθυνόμενος στον Πρόεδρο μας, εκπληρώθηκε.

.