Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκινά στην Κομοτηνή η δίκη για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου

Επιτακτικό να μην
υπάρξει νέα αναβολή
καθώς τελειώνει ο χρόνος
της προσωρινής κράτησης

ΟΛΑ ΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ


Ξεκινά σήμερα στο Μικτό Κακουργιοδικείο Ροδόπης η δίκη για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη, μετά από την αναβολή της την 1η Νοεμβρίου μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Βασίλη Καγκαϊδη, καθώς δεν είχε καταφέρει να παραστεί έτερος συνήγορος του κ. Σαλτουριδη, ενός εκ των κατηγορουμένων.

Είναι άγνωστο αν θα υπάρξει νέο αίτημα αναβολής, ωστόσο συνήγοροι της πολιτικής αγωγής εκτιμούν ότι είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει σήμερα η δίκη, καθώς η ετήσια προσωρινή κράτηση των κρατουμένων που προβλέπει ο Νόμος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2010, δηλαδή στο τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μικτό Κακουργιοδικείο Ροδόπης παραπέμπονται ως υπαίτιοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Παγγαίου Καβάλας Σάββας Σαλτουριδης και Ιωακείμ Μόνος καθώς και ο αγρότης Νεκτάριος Κουτσικάρης.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα είχε φύγει από το σπίτι του στο Παληό Καβάλας στις 27 Δεκεμβρίου του 2009 και έκτοτε είχαν χαθεί τα ίχνη του. Εντοπίστηκε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας νεκρός μέσα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, στην παραλία της Σαρακίνας. Όπως αποκάλυψε η Αστυνομία, το έγκλημα διέπραξαν οι δύο ταμίες του Δήμου με όπλο που τους προμήθευσε ο τρίτος κατηγορούμενος, ο αγρότης.

Σύμφωνα με την προανάκριση, το έλλειμμα ύψους 705.000 ευρώ στο ταμείο του δήμου Παγγαίου «χρεώνονταν» τόσο στο θύμα όσο και στους δύο φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας. Το «άνοιγμα» του δημάρχου προς το ταμείο του δήμου φέρεται να ήταν περί τις 100.000 ευρώ, ποσό το οποίο ο εκλιπών διέθεσε για να προεξοφλήσει «ανοίγματα» του δήμου Παγγαίου σε προμηθευτές και το οποίο, σύμφωνα πάντα με την προανάκριση, είχε καταφέρει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του να συλλέξει με σκοπό να το επιστρέψει. Με τη σειρά του, ο δήμαρχος «πίεζε» τους δύο κατηγορούμενους να πράξουν το ίδιο, αλλά εκείνοι αδυνατούσαν...

.