Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ημέρα Master Chef σήμερα στην Ξάνθη

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί σεμινάριο γαστρονομίας με εισηγήτρια την Στέλλα Σπανού, συγγραφέα μαγειρικών βιβλίων με θέμα: «Θρακιώτικη δημιουργική κουζίνα»
   ΠΟΤΕ; ΠΟΥ; ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...

Στα γαστρονομικά μονοπάτια της Θράκης σας προσκαλεί αυτή τη φορά το Ίδρυμα Θρακικής τέχνης και παράδοσης, πρωτοτυπώντας με ένα διαφορετικό Σεμινάριο την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 .

Η Σέφ Στέλλα Σπανού (μέλος του Hellenic Chef Club) , θα μας ξεναγήσει στο μυρωδάτο κόσμο της Θρακιώτικης κουζίνας της .

Θα μας παρουσιάσει πιάτα με τέχνη και φαντασία δημιουργικές παρασκευές με χαρακτηριστικά εδέσματα της Θράκης, παραδοσιακά πιάτα και σαλάτες για τα Χριστούγεννα και επιδόρπια από Θρακιώτικα προϊόντα.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία μετά το πέρας της μαγειρικής δημιουργίας, για γαστρονομική συζήτηση και γευστική δόκιμη των πιάτων με συνοδεία τοπικού κρασιού .

Η Στέλλα Σπανού( www.stellaspanou.gr) είναι συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.

Επιμελείται μενού σε Ελλάδα και εξωτερικό διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.

Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει το βιβλίο «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» το τελευταίο της βιβλίο είναι το «Καβάλας γεύσεις», και είναι υπό έκδοση δύο βιβλία της που παρουσιάζουν τις παραδοσιακές κουζίνες της Χαλκιδικής και του ακριτικού τόξου Θράκη- Αιγαίο- Κύπρος.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του RESTAURANT ΞΑΝΘΙΠΠΗ με την ευγενική υποστήριξη των κρεοπωλείων «Μπατζακίδη», του Οίνου «Σγουρίδη», του Φώτη Ραξιώνη/Express Market και του Restaurant «Ξανθίπππη».

.