Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Με απόντες η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Μαρώνειας - Σαπών

Για ένα δήμο δίπλα στον πάσχοντα δεσμεύτηκε ο Ηλίας Ιωαννάκης
Τι δήλωσαν Γ. Πιλιλίτσης και Χρ. Παπανικολάου
          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Από τις πολλές απουσίες εκλεγμένων συμβούλων στα τοπικά συμβούλια χαρακτηρίστηκε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Μαρώνειας – Σαπών, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο των Σαπών. Ο νέος δήμαρχος Ηλίας Ιωαννάκης χαμογελαστός και ευδιάθετος, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Γιώργο Πιλιλίτση, δέχτηκε τις ευχές όλων και δεσμεύτηκε να εργαστεί για ένα δήμο που θα είναι δίπλα στον πάσχοντα, που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους και θα μπορεί να πρωτοπορεί στον πολιτισμό.

Ο κ. Ιωαννάκης ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στο βήμα του κατάμεστου συνεδριακού κέντρου προκειμένου να ευχαριστήσει τους δημότες για την εκλογή του και να διαμηνύσει ότι βαθύ αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στο δημοτικό συμβούλιο μια σημαντική αποστολή.

Χαμογελαστός υπογράφει ο νέος δήμαρχος Ηλίας Ιωαννάκης, που κατάφερε να παραγκωνίσει με την εκλογή του δύο εν ενεργεία δημάρχους, Γιώργο Πιλιλίτση και Χρήστο Παπανικολάου και να τους στείλει στην αντιπολίτευση

Ο Ηλίας Ιωαννάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια για καθυστερήσεις, αφού ο Καλλικράτης απαιτεί προσαρμογή στα νέα δεδομένα ήδη από τους δύο πρώτους μήνες. Γι’ αυτό ελπίζει στη βοήθεια όλων, τόσο των συνοδοιπόρων συμβούλων της συμπολίτευσης, προέδρων δημοτικών και τοπικών συμβουλίων αλλά και των συμβούλων της αντιπολίτευσης. «Όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των δημοτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ζήτησε από τους εργαζόμενους του νέου Δήμου να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να δημιουργήσουν τις καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης και προστασίας των δημοτών, χωρίς διαχωρισμούς, πάντα με καλή διάθεση και αφοσίωση στο νέο ρόλο και έργο που καλούνται να φέρουν όλοι σε πέρας.

Ο Καλλικράτης και η νέα πραγματικότητα που φέρνει είναι σκληρή, παραδέχτηκε ο νέος δήμαρχος, τονίζοντας, «η οικονομική κρίση που μαστίζει και τους δημότες μας, θέλει να παίξουμε ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο, έστω και χωρίς πόρους. Πιστεύω ότι ακόμη κι αυτή η συγκυρία είναι μια καλή αρχή για να κάνουμε τον δήμο μας, πρότυπο ανάπτυξης και υποδομών. Ένα δήμο που θα είναι δίπλα στον πάσχοντα, που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους και θα μπορεί να πρωτοπορεί στον πολιτισμό. Πιο πολύ όμως θέλουμε ένα δήμο με υποδομές βασικές για να μπορεί να γίνεται η καθημερινότητα του δημότη, καλύτερη. Εμείς σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε. Ξέρουμε ότι θα ματώσουμε. Γνωρίζουμε καλά ότι θα συγκρουστούμε, αλλά κάθε πρόθεσή μας, το ξεκαθαρίζω αυτό, θα έχει ένα σκοπό. Να κάνουμε τον δήμο Μαρώνειας – Σαπών, δήμο ανάπτυξης, δήμο με κοινωνικό πρόσωπο. Σας καλώ όλους μαζί, ενωμένοι και αγαπημένοι, να συνεργαστούμε. Να προχωρήσουμε στο αύριο πέρα και πάνω από κομματικές και προσωπικές πολιτικές».


ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Στο κάλεσμα του Ηλία Ιωαννάκη για ενότητα ο δήμαρχος Σαπών Γιώργος Πιλιλίτσης υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια η οποία αναβαθμίζει τον τόπο. Ευχήθηκε τις πολλές σκληρές στιγμές που βίωσε η δική του δημοτική αρχή την προηγούμενη εφταετία, να μην τις ζήσει η νέα δημοτική αρχή και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, ότι, «δεν πρόκειται να παραιτηθώ από το αξίωμα, για όσους νόμιζαν κάτι τέτοιο, δεν έμαθα να πουλάω ανθρώπους». Την πρόθεσή του να αξιοποιήσει την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησε στα 28 χρόνια παρουσίας του στην αυτοδιοίκηση για να βοηθήσω το δήμο Μαρώνειας – Σαπών, εξέφρασε ο δήμαρχος Μαρώνειας Χρήστος Παπανικολάου. Παράλληλα έκανε μία σύντομη αναδρομή στη δική του τετραετία, σημειώνοντας, «τα πρώτα 2,5 χρόνια ήταν δημιουργικά γιατί κάναμε πολλά έργα αλλά πάνω από όλα προγραμματίσαμε για το μέλλον. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο λόγω των οικονομικών προβλημάτων είχαμε προβλήματα. Και πάλι όμως σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Για μένα δεν υπάρχει αντιπολίτευση σε μία τόσο δύσκολη εποχή και σε μία τέτοια περιοχή, υπάρχει συνεργασία. Στο οτιδήποτε βέβαια που δεν πρέπει να γίνει θα είμαι απέναντι».

Τις ομιλίες ακολούθησαν οι υπογραφές ονομαστικά όλων των δημοτικών συμβούλων, των τοπικών συμβούλων και των εκλεγμένων συμβούλων στις τοπικές κοινότητες. Από την ανάγνωση των ονομάτων των ατόμων που καλούνταν για να υπογράψουν, έγιναν φανερές οι πολλές απουσίες, κυρίως των εκλεγμένων σε τοπικές κοινότητες. Και μπορεί για κάποιους η απουσία να είναι δικαιολογημένη, ο αριθμός όμως των απόντων ήταν ιδιαίτερα μεγάλος για να αποτελεί σύμπτωση. Το γεγονός από μόνο του γεννά ερωτηματικά.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/