Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε χθες το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου!

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ
Ο ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΓΛΟΥ;


Σε ήρεμο και αρκετό ευχάριστο κλίμα, κύλησε η διαδικασία ορκωμοσίας του Δημάρχου Τοπείρου και των νέων εκλεγμένων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου.

Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά της 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου στο Εύλαλο με τον Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων να τελεί τον αγιασμό πριν από την ορκωμοσία.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου έδωσε τον καθιερωμένο θρησκευτικό όρκο στον Μητροπολίτη. Αμέσως μετά ακολούθησε η ορκωμοσία των Τοπικών και Δημοτικών Συμβούλων, Χριστιανών αλλά και Μουσουλμάνων, στο Ιερό Ευαγγέλιο και στο Κοράνι αντίστοιχα.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που ορκίζομαι είναι σαν να το κάνω για πρώτη φορά. Δίνοντας αυτόν τον όρκο, δίνουμε και δίνω την υπόσχεση για περισσότερη προσφορά, δουλειά, έργο, για καλύτερο και μεγαλύτερο αποτέλεσμα προς τους δημότες μας. Αυτή τη φορά όμως γίνετε μια νέα αρχή, σύμφωνα πάντα με το νέο νόμο και σχέδιο του Καλλικράτη. Από 1 Ιανουαρίου η τοπική αυτοδιοίκηση και νέοι θεσμοί (πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση), θα ασχοληθούν, θα παραλάβουν και οδηγηθούν σε τέτοιους δρόμους που θα είναι πρωτόγνωροι και για εμάς αλλά και για τους πολίτες. Σε όλα αυτά έρχεται να επιβαρύνει λίγο το κλίμα, η οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα. Γι’ αυτό λοιπόν ένας είναι ο δρόμος, για όλους μας, και ο δρόμος αυτός είναι της επιτυχίας. Για να μπορέσουμε να την πετύχουμε θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι αρκετά. Χρειάζεται γνώση του αντικειμένου, συνεργασία, συναίνεση, χρειάζεται να παράγουμε θετικές πολιτικές μέσα από τις διαφωνίες, αν θέλετε μέσα και από τις συγκρούσεις. Ο ρόλος μας αυτή τη φορά πρέπει να είναι και εκπαιδευτικός. Θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς και σε ένα βαθμό θα πρέπει να αλλάξουν και οι πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος η ζυγαριά θα γείρει προς τα θετικά αποτελέσματα. Φυσικά και λάθη θα γίνουν και παραλείψεις θα γίνουν. Στο τέλος όμως της διαδρομής το αποτέλεσμα θα είναι ένα. Η επιτυχία και η καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του πολίτη».

Τέλος ο κ. Χατζηευαγγέλου ευχήθηκε σε όλους καλή δουλειά Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους.

Το λόγo στη συνέχεια πήρε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντας την υπόσχεση πως θα είναι πάντα δίπλα τους, τόνισε «Θα είμαστε δίπλα στην επανεκλεγείσα Δημοτική Αρχή, και θα στηρίξουμε τα παραγωγικά έργα. Όπου όμως αντιληφθούμε πως υπάρχουν παρανομίες θα είμαστε αμείλικτοι και θα τα κατακρίνουμε σε όλο τον κόσμο».

Και ο κύριος Θωμάς Μίχογλου με τη σειρά του, ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια του πολλά και καλή Χρονιά με Υγεία σε όλους.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ ο Δημοτικός Σύμβουλος Τοπείρου Στέλιος Μωραίτης τόνισε «Ορκιστήκαμε σήμερα για την επόμενη περίοδο στο Δήμο Τοπείρου. Θεωρώ μεγάλη τιμή προσωπικά που με τίμησαν οι πολίτες του Δήμου Τοπείρου με αποτέλεσμα να είμαι τώρα στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Θα είμαι δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους ανθρώπους που με τίμησαν από το πόστο το οποίο με έταξαν να υπηρετήσω την Δημοτική Αρχή. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Ο νέος Νόμος είναι γεγονός. Θα πρέπει να εφαρμοστεί με ταχύτητα. Σοβαρότητα και συναίνεση. Τα Χρόνια μου Πολλά σε όλους τους συνδημότες μου».
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/