Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σκάνδαλο με τον διευθυντή πρώην Περιφερειάρχη της ΑΜ-Θ;

Από υπάλληλος στην Κομοτηνή έγινε πάμπλουτος μεγαλοεφοπλιστής


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Από υπάλληλος του πρώην Περιφερειάρχη A.M.Θ Μιχάλη Αγγελόπουλου, βρέθηκε εκατομμυριούχος και εφοπλιστής, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στη Μυτιλήνη αλλά και του Zougla. gr Η περίπτωση που ερευνούν στη Λέσβο είναι αυτή της εξαγοράς μετοχών της NEL LINES κατά την οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης σε βάρος του δημοσίου και ενδεχομένως των μετόχων.

Στην υπόθεση είναι πρωταγωνιστής ο Μιλτιάδης Βάγγερ, διευθυντής του γραφείου του Μιχάλη Αγγελόπουλου, κατά το διάστημα που ήταν Περιφερειάρχης στην Α.Μ.Θ., δηλαδή από το 2004 μέχρι το 2007. Αν και υπάλληλος με σύμβαση το 2007, μόλις το 2009 ο Μιλτιάδης Βάγγερ εμφανίζεται να είναι εκατομμυριούχος και να αγοράζει μετοχές αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου από τον εφοπλιστή Γεράσιμο Βεντούρη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών να γίνει ο ιδιοκτήτης της μεγάλης ναυτιλιακής και Πρόεδρός της. Ο Τύπος στη Μυτιλήνη, όπως είναι λογικό, εξετάζει τον τρόπο που μέσα σε λιγότερα από 3 χρόνια ένας υπάλληλος έχει γίνει εφοπλιστής. Παράλληλα, περάν του ζητήματος που υπάρχει, οι άνθρωποι της Λέσβου εξετάζουν διάφορες πιθανές παρατυπίες που είναι πιθανό να υπάρχουν στη διαχείριση του μετοχικού κεφαλαίου και στην οποία μπορεί να εμπλέκονται και τράπεζες που χρηματοδοτούν με μεγάλα κεφάλαια την NEL.

Mετά τις εξελίξεις αυτές αρκετοί ζήτησαν να καταλάβουν μια αντίστοιχη θέση, μήπως και καταλήξουν εφοπλιστές μέσα σε λίγο καιρό.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/