Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Οι χρυσοί Stavento αναχωρούν για Αμερική

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ο Μιχάλης Κουϊνέλης για την απονομή χρυσού δίσκου και τα μελλοντικά σχέδια του RnB συγκροτήματος της Αλεξανδρούπολης

Με τον χρυσό δίσκο «Μια φορά κι έναν καιρό» στις αποσκευές τους τα μέλη του RnB συγκροτήματος Stavento από την Αλεξανδρούπολη, αναχωρούν το επόμενο διάστημα για την Αμερική, όπου θα πραγματοποιήσουν συναυλίες. Το τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ του συγκροτήματος που ήρθε για να ολοκληρώσει τα υπόλοιπα τρία, αγαπήθηκε από τον κόσμο για τα 18 τραγούδια, αλλά και τις πολλές εκπλήξεις και συμμετοχές. Σε αυτό ο Κώστας Χατζής διηγείται «Μία φορά κι έναν καιρό» με την ιδιαίτερη φωνή του, ο Χρήστος Δάντης θυμάται την «Πρώτη Φορά» όλων όσων μας σημαδεύουν, η Ήβη Αδάμου τραγουδά την επιτυχία «Σαν έρθει η μέρα». Το hip hop άλμπουμ της χρονιάς «Μία φορά κι έναν καιρό» όμως δεν αγαπήθηκε μόνο, αλλά αγοράστηκε από το κοινό και με τις πωλήσεις κατάφερε να γίνει χρυσό.

Ο τραγουδιστής και υπεύθυνος για την παραγωγή και τους στίχους Μιχάλης Κουϊνέλης, μιλώντας στο «Χρόνο» για την απονομή χρυσού δίσκου, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ευχαρίστησε το κοινό, λέγοντας, «πιστεύουμε ότι είναι ένας ωραίος δίσκος και αυτό φάνηκε από την ανταπόκριση που είχε. Ο κόσμος μπήκε στην διαδικασία να τον αγοράσει και ευχαριστούμε γιατί μας τιμάει ιδιαίτερα. Είναι μια δικαίωση και ευχαριστούμε τον κόσμο γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουμε σε αυτό το σινάφι, λόγω της αγάπης του κόσμου. Όσο ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει τα τραγούδια σου, τι κάνεις, τα βήματα σου, τόσο και εμάς μας αυτό μας δίνει ζωή. Το ότι υπάρχουμε όλοι μας οφείλεται μόνο στον κόσμο».

Oι Stavento δημιουργήθηκαν το 2004 από τον Μιχάλη Κουϊνέλη (Μέθυσος), τον Κώστα Λάττα (Ακρίτας) και την Εύα Κανατά. Μετά τον δεύτερο δίσκο αποχώρησε από το συγκρότημα η Εύα Κανατά και την θέση της πήρε η Αλεξάνδρα Κονιάκ. Πριν τη δημιουργία των Stavento οι Κουϊνέλης και Λάττας ήταν μέλη της low bap ομάδας των Active Member, Freestyle Productions, με τον πρώτο να είναι μέλος των Βαβυλώνα και τον δεύτερο στους Ακρίτες. Υπεύθυνος για την παραγωγή και τους στίχους είναι ο Μιχάλης Κουϊνέλης, ενώ σε αρκετά τραγούδια συμμετέχει και ο Κώστας Τουρνάς. Έγιναν γρήγορα γνωστοί γιατί εισήγαγαν νέα στοιχεία στην ελληνική hip hop σκηνή, ακροβατώντας πολλές φορές μεταξύ hip hop, RnB και rock. Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν με τα τραγούδια "Όμορφη" και "Πόσο ακόμα". Το ξεκίνημα φυσικά δεν ήταν εύκολο, όπως παραδέχτηκε ο Μιχάλης Κουινέλης, «δυσκολίες συναντάς όταν δεν ξέρεις. Έχουν περάσει 6-7 χρόνια που ασχολούμαι με το τραγούδι και πλέον τα πράγματα είναι πιο εύκολα».

Οι στίχοι των Stavento πάντα έχουν κάτι να πουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, την εποχή ακόμα και την πολιτική. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του Μιχάλη Κουινέλη όταν γράφει τους στίχους των τραγουδιών λέει: «τυγχάνει να ακούω τραγούδια που δεν έχουν να πουν τίποτα. Δεν θέλω να κρίνω αν υπάρχουν καλά και κακά τραγούδια, απλά νομίζω ότι υπάρχουν τραγούδια που λένε τίποτα. Εμείς σε όλα τα άλμπουμ έχουμε μια αναφορά στην καψούρα, την αγάπη, τον έρωτα, γιατί είναι κινητήριος δύναμη, όλα από εκεί ξεκινάνε. Απλά προσπαθούμε να δώσουμε και κάποια κοινωνικοπολιτικά μηνύματα. Αν ακούσετε όλο το άλμπουμ σίγουρα θα έχει να σας πει κάτι και αυτό το καταλαβαίνουμε και από τις αντιδράσεις του κόσμου που μας στέλνουν μηνύματα».

Οι Stavento και η Sony Music γιόρτασαν με ένα πάρτι για το χρυσό τους δίσκο "Μια φορά κι έναν καιρό" και ήδη βάζουν πλώρη για την επόμενη δισκογραφική δουλειά, αφού βέβαια προηγηθεί μία μεγάλη περιοδεία του συγκροτήματος στην Αμερική με συναυλίες και προώθηση του δίσκου και στο εξωτερικό.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/