Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Η καραμπόλα που έβγαλε τον υπερ-περιφερειάρχη Μακεδονίας - Θράκης

Ποια ονόματα "έπαιξαν" δυνατά πριν καταλήξει ο Γιάννης Ραγκούσης να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Θύμιο Σώκο για την θέση του διορισμένου υπερπεριφερει-άρχη της περιοχής μας;
        ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


Με υπερεξουσίες
Οι επτά διοικητές στις υπερ-περιφέρειες πέρασαν... νεράκι από το υπουργικό, ύστερα από πρόταση του Γ. Ραγκούση. Ο Ηλίας Λιακόπουλος παραμένει στην Αττική, ο Θύμιος Σώκος αναλαμβάνει την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η εξ Αχαΐας Δήμητρα Γεωργακοπούλου αναλαμβάνει Δ. Μακεδονία - Ηπειρο και η Πόπη Γερακούδη ανέλαβε Θεσσαλία - Στερεά. Ο Λαρισαίος Φώτης Χατζημιχάλης βρίσκεται... εν πλω για Βόρειο - Νότιο Αιγαίο, ενώ ο Θ. Καρούντζος παραμένει στην Κρήτη. Ο Τάσος Αποστολόπουλος, τέλος, θα έχει τα ηνία σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια. Ολοι τους με θητεία 3,5 έτη, όπως και οι αιρετοί.

Το αουτσάιντερ
Καραμπόλα υπήρξε στην περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης. Αρχικά ακουγόταν έντονα το όνομα του απερχόμενου δημάρχου Νεάπολης Ν. Λαδόπουλου, στη συνέχεια «έπαιξε» δυνατά ο πρώην υπουργός Γ. Πασχαλίδης, για να επιλεγεί τελικά ο Θύμιος Σώκος.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/