Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή και 18 λαθρομεταναστών στην Ξάνθη


Χθες τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό


Άλλος ένας διακινητής κατάφερε να διαφύγει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την 22-02-2011 και ώρα 03:00΄ στην Εγνατία οδό, στο ύψος Αβραμηλιάς Καβάλας, από Αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ. Κοτύλης, εντοπίστηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτ/το το οποίο μετέφερε λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας. Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί λαθρομετανάστες, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός ανωτέρω οχήματος το εγκατέλειψε και αναζητείται.

Την ίδια μέρα και ώρα 03:20΄ στο 7ο χλμ. Α/Κ Χρυσούπολης Καβάλας οι ανωτέρω αστυνομικοί ακολούθησαν άλλο Ι.Χ.Ε. αυτ/το ύποπτο για διακίνηση λαθρομεταναστών, το οποίο ακινητοποίησαν με τη συνδρομή Αστυνομικών της Α.Δ. Καβάλας και συνελήφθη ένας (1) 28χρονος αλλοδαπός Συριακής καταγωγής, ο οποίος χρησιμοποιώντας το ανωτέρω όχημα μετέφερε δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, τους οποίους παρέλαβε από άγνωστο σημείο της Ελληνοτουρκικής μεθορίου με πρόθεση να τους μεταφέρει προωθώντας τους στο εσωτερικό της χώρας μας αντί τιμήματος (1000) χιλίων ευρώ που θα του καταβαλλόταν με την άφιξη των ανωτέρω αλλοδαπών στην Αθήνα.

Ο ανωτέρω διακινητής και οι λαθρομετανάστες με την κατ’ αυτών σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης. Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω χρησιμοποιηθέντα οχήματα και ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο ήταν στην κατοχή του δράστη. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Σ.Φ. Κοτύλης Ξάνθης.-

.