Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι συνενώσεις σχολείων στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ


Παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου αλλά και δεκάδες μαθητές, γονείς και καθηγητές του Βορείου Έβρου


ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ;




Συνεδρίασε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με κυρίαρχο θέμα τις συνενώσεις – ιδρύσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011 – 2012.


Στην συνεδρίαση παρέστη και μίλησε, καθώς ήταν βασικός εισηγητής του θέματος, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Γεώργιος Κελεσίδης και οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς, Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός. Επίσης το παρών έδωσαν δεκάδες μαθητές, γονείς και καθηγητές σχολικών μονάδων του Βορείου Έβρου, όπου εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του για τις συγκεκριμένες συνενώσεις.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στην δημοκρατία δεν υπάρχουν επιβαλλόμενες αποφάσεις. Υπάρχουν θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα που διαβουλεύονται, επικοινωνούν, συνεργάζονται, συναποφασίζουν, όταν λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε μία κοινωνία ενεργών και συμμετοχικών πολιτών. Κανείς δεν αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς».

.