Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

"Με το δεξί" ο πρώτος αγώνας για τον Αλεξ/πολίτη ποδηλάτη Κ. Δεληγεώργη

Καλό ξεκίνημα στον πρώτο αγώνα της Ελευσίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ;

Με έντονο κρύο, απαγορευτικό άνεμο, γλιστρήματα, πτώσεις, εντάσεις, σπριντ αλλά προπαντός νέο εντυπωσιακό ρεκόρ ποδηλατών, που τερμάτισαν επιτυχώς τον πρώτο αγώνα πρόκρισης της χρονιάς, ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική σεζόν, στην Ελευσίνα. Στην γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν 287 θαρραλέοι αθλητές. Ανάμεσα στα φαβορί, αναμενόμενη ήταν και πάλι η ξεχωριστή Αλεξανδρουπολίτικη παρουσία του Κωνσταντίνου Δεληγεώργη, όπου με την παρουσία του εκπροσώπησε για άλλη μια φορά την Βόρεια Ελλάδα!

Με συνηθισμένες για την εποχή καιρικές συνθήκες, όλα ξεκίνησαν ομαλά για τον διακεκριμένο αθλητή και συμπολίτη μας Κωνσταντίνο, όπου στο 57ο χιλιόμετρο στάθηκε άτυχος καθώς περνώντας πάνω από σιδηροδρομικές γραμμές έσπασαν από κραδασμούς και οι δύο παγουροθήκες του (!) με αποτέλεσμα να σταματήσει και να αυτοσχεδιάσει για να στηρίξει τα παγουράκια και να συνεχίσει (σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ομοσπονδίας απαγορεύεται η κάθε εξωτερική βοήθεια)...»

Στο σημείο αυτό φάνηκε η εμπειρία και η επαγγελματικότητά του μιας και χρειάστηκε να τρέξει ένα σύντομο ατομικό χρονόμετρο για να φτάσει τους κατά 11 λεπτά προπορευόμενους, αγγίζοντας την μέγιστη ταχύτητα των 64 χλμ/ώρα στην βροχή.

«Αρχικά ήμουν άτυχος μιας και είχα προβλήματα με τον εξοπλισμό μου, αλλά μετά από λίγη ώρα ξαναμπήκα στον ρυθμό μου και κατάφερα αυτό που κατάφερα. Τόσο στις ανηφόρες όσο και στις κατηφόρες γλιστρούσε υπερβολικά και δεν μπορούσαμε να πάμε όπως ήταν το ιδανικό. Μία πτώση και τρία λάστιχα σε συναθλητές μου ήταν αυτό που μας 'κόστισε' περισσότερο σε χρόνο και όχι τόσο τα 17 χιλιόμετρα που κάναμε επιπλέον επειδή χάσαμε δύο διασταυρώσεις!», δήλωσε ο Κωνσταντίνος κατά τον τερματισμό του.

Συνέχισε φανερά ικανοποιημένος, «για τον λόγο ότι βρέθηκαν άτομα που δεν έπρεπε να μείνουν μαζί μας έπρεπε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση... Ο συναθλητής μου "κυνήγησε" τους αντιπάλους στις ευθείες ενώ εγώ, "έριξα" τον χρόνο στις ανηφόρες. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τον εαυτό μου».

Το τέλος του χειμερινού περιπετειώδη αγώνα κρίθηκε στις ανηφόρες όπου ο Κωνσταντίνος κέρδισε τα πέντε από τα οκτώ σπριντ καταλήγοντας έτσι στην 2η θέση της Continental 2.2 κατάταξης ενώ, η 5η θέση γενικής κατάταξης θα "παίξει" αποκλειστικό ρόλο πρόκρισης για τους φετινούς του στόχους.

«Τα συνεχόμενα σπριντ που έκανε ο Κωνσταντίνος και την αποφασιστικότητα του να ξαναμπεί στο προπορευόμενο γκρουπ τα βλέπουμε μόνο στους μεγάλους αγώνες, στο Giro και στο Tour - εκεί φαίνεται ο αθλητής που είναι γεννημένος Νικητής. Σημαντικός για εμένα είναι ο καθαρός χρόνος ποδηλασίας που αν εξαιρεθούν οι στάσεις είναι ο γρηγορότερος από όλες τις συμμετοχές που σημειώθηκε για φέτος υπό αυτές τις συνθήκες. Η χειμερινή του προπόνηση ήταν κυρίως το κολύμπι όπου τρεις ημέρες νωρίτερα κατάφερε να τερματίσει 2ος, στο άθλημα της κολύμβησης στην Θεσσαλονίκη. Γενικά ισχύει πως όταν αφήνεις κάτι σε αφήνει και αυτό, όταν όμως είσαι ταλέντο υπάρχει όντως ανατροπή», ήταν τα λόγια ενός από τους προπονητές του Κωνσταντίνου.

 
Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/