Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Θράκης

Μέχρι πότε αποφάσισαν να παρατείνουν την αποχή από τα καθήκοντά τους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011, αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους (εκτός Αθηνών και Πειραιά), εκφράζοντας τη ριζική αντίθεσή της στο περιεχόμενο του ψηφισμένου νομοσχεδίου για το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

Παράλληλα την προσεχή Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για τα μέτρα που πλήττουν τους δικηγόρους, όσο και τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

Η Ολομέλεια χαρακτηρίζει «μικρή αλλά σημαντική νίκη» την απάλειψη της φράσης «από διαφορετικούς Συλλόγους» από το άρθρο 6 παρ.1 του ψηφισμένου νομοσχεδίου, που αφορά στις δικηγορικές εταιρείες, ενώ επιφυλάσσεται να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά σε περίπτωση απόπειρας επαναφοράς του ζητήματος στο μέλλον με άλλη μορφή.

Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη αναθεώρησης του ισχύοντος πλαισίου λειτουργίας της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου το όργανο αυτό να γίνει περισσότερο αντιπροσωπευτικό.

Οι δικηγόροι εξουσιοδότησαν τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μαν. Λαμτζίδη να ζητήσει άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών γραπτές διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείριση των αμοιβών των δικηγόρων μετά τη θέση σε ισχύ του ψηφισμένου νομοσχεδίου.

Η Ολομέλεια τέλος εκφράζει τη συμπαράστασή της στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας και αξιώνει από την πολιτεία να εξετάσει τα αιτήματά τους με σκοπό δρομολόγησης ουσιαστικών λύσεων.
 
.