Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μειονοτικός βουλευτής ταράζει την κυβέρνηση

Είναι πυρ και μανία μαζί του, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να δέχεται εισηγήσεις ακόμα και διαγραφής του

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;




Πυρ και μανία είναι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στην κυβέρνηση για τα «κατορθώματα» του μειονοτικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για τη λήψη δραστικών μέτρων εις βάρος του (που μπορεί να φτάσουν μέχρι και στη διαγραφή), αφού στις εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της τουρκικής μειονότητας της Θράκης», η οποία καθοδηγείται από το τουρκικό προξενείο. Στη θέση αυτή διαδέχεται τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, με τον οποίο βρισκόταν εδώ και καιρό σε κόντρα για τον έλεγχο της μειονότητας, δεδομένου πως σε περίπτωση που προχωρήσει το θέμα της εκλογής των μουφτήδων οι τελευταίοι θα είναι πολιτικά αναβαθμισμένοι.

Στ' αφτιά της κυβέρνησης έφτασε μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο βουλευτής έχει ξεκινήσει και επαφές με πρεσβευτές ευρωπαϊκών και άλλων χωρών. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, ο κ. Χατζηοσμάν υπερέβη τα εσκαμμένα και η δράση του βρίσκεται στο μικροσκόπιο. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα είναι από αυτούς που θα υποδεχτούν στη Θράκη τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και για το λόγο αυτόν γίνονται οι ανάλογες προετοιμασίες.

Να σημειωθεί πως όταν πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση έθεσε το δίλημμα στον έτερο μειονοτικό βουλευτή, Τσετίν Μάντατζη, «ΠΑΣΟΚ ή Συμβουλευτική Επιτροπή», εκείνος έκανε πίσω και απέσυρε την υποψηφιότητά του.


Πηγή:  http://www.enet.gr/