Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Η καλλιτεχνική φωτογραφία συναντά τους μαθητές


Γιορτή φωτογραφίας με θέμα "η πόλη μας μέσα από τη ματιά των παιδιών" με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης "Δόμνα Βιζβύζη" με τη συμπαράσταση του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας: Να διοργανώσει γιορτή φωτογραφίας με θέμα "Η πόλη μας μέσα από τη ματιά των παιδιών ".
Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Πάνος Δούκας και Σίμος Χατζηλίδης ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τους μαθητές στην αίθουσα τελετών του σχολείου. Στη συνάντηση μετέδωσαν στους μαθητές με παραστατικό και ευχάριστο τρόπο τις γνώσεις και την αγάπη τους για την καλλιτεχνική φωτογραφία, προβάλλοντας δουλειά διάσημων φωτογράφων του περασμένου αιώνα αλλά και σύγχρονων, καλώντας τα παιδιά να τις σχολιάσουν. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και μίλησαν για τα συναισθήματα που τους γεννούν οι φωτογραφίες που προβλήθηκαν. Εξέφρασαν δε τις δικές τους ιδέες φωτογράφισης της Αλεξανδρούπολης.
Εξήντα παιδιά δήλωσαν συμμετοχή και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας δήλωσαν ότι θα τα στηρίξουν σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματός τους.
Καταληκτική ημερομηνία για να παραδώσουν τη δουλειά τους οι επίδοξοι φωτογράφοι έχει οριστεί η 15η Απριλίου. Η Telegramm αναμένει να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της δουλειάς τους για να δούμε κι εμείς την Αλεξανδρούπολη από μια άλλη ματιά , αυτή των παιδιών

 
Πηγή:  http://www.telegramm.gr/