Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Απαντήσεις Λαμπάκη για το θέμα της αγοράς πλοίου για Σαμοθράκη

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και προς άρση ψευδών ειδήσεων και διαστρευλωμένων εμηνειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ


Προς άρση ψευδών και αναληθών ειδήσεων, διαστρεβλωμένων ερμηνειών, ασαφειών, ή από πρόθεση δημιουργία θέσεων που ουδέποτε πρόβαλα, αλλά και σε απάντηση όλων αυτών που κακόβουλα προσπαθούν να τορπιλίσουν την προσπάθεια οριστικής λύσης θαλάσσιας συγκοινωνιακής σύνδεσης Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί τους δημότες και των δύο Δήμων επάγομαι τα κάτωθι:

1) ΄Οποιος πονάει και αγωνιά βρίσκει λύσεις και προτάσεις όπως το πλοιάριο των 46 μέτρων που πρότεινε προς διερεύνηση ο δήμαρχος Σαμοθράκης.

2) Η πρόταση αφορούσε την έναρξη αναζήτησης των στοιχείων που πρέπει να υπάρχουν για βιώσιμη και συμφέρουσα λύση εξυπηρέτησης των συμφερόντων των δημοτών.

3) Ουδέποτε πρόβαλα ως θέσφατο την πρόταση του δημάρχου Σαμοθράκης και δήθεν την ενέκρινα άνευ άλλου τινός.

4) Μελέτη βιωσιμότητας και οικονομοτεχνική μελέτη αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση που χωρίς αυτές δεν υπάρχει περίπτωση οποιασδήποτε αγοράς.

5) Ουδέποτε ισχυρίσθηκα ότι θα υπάρξει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑ χωρίς διαγωνισμό. ΄Οποιος ισχυρίσθηκε και διέδωσε τοιούτον τι είναι ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.

Όμως ανακοινώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι η μεμψιμοιρία, το κοντόφθαλμο , η επιφυλακτικότητα και τα φοβικά σύνδρομα δεν πρόκειται να γίνουν χαρακτηριστικά μου.

Αντιδράσεις επίσης που διαφαίνονται μετά τη σθεναρή στάση των δύο δημάρχων και των δημοτικών Αρχών να σπάσουν το απόστημα στην προβληματική συγκοινωνία των δύο Δήμων δεν θα με κάμψουν όσο κι αν κάποιοι υποκινούνται από αλλότρια συμφέροντα.

Με αποφασιστικότητα, συναίνεση, σεβασμό στην δημοτική περιουσία και τους δημότες θα επιλέξω με τους συνεργάτες μου την καλύτερη δυνατή λύση, γιατί στην ζωή μου έμαθα να λύνω προβλήματα χωρίς να φοβάμαι τις σκοτεινές δυνάμεις που δρουν κόντρα στο συμφέρον του λαού, εμφανιζόμενες όμως δήθεν ως αρωγοί του.

Η δημοτική Αρχή με ευθύνη θα επιτελέσουμε το καθήκον μας υλοποιώντας το πρόγραμμά μας και λύοντας όσα περισσότερα προβλήματα, θυμίζοντας στους μίζερους και στις δυνάμεις της εκνευριστικής απραξίας και αδυναμίας να σταθούν στο ύψος των γεγονότων και των προβλημάτων.

Θυμίζω επίσης ότι κάποιοι δεν μπορούν να εμφανίζονται ως ΟΨΙΜΟΙ προστάτες της δημοτικής περιουσίας, ενώ έκαναν ότι μπορούσαν για να την βυθίσουν.

Θα εξετάσουμε την μοναδική μέχρι σήμερα πρόταση με φειδώ.

Θα διερευνήσουμε όσες άλλες υπάρξουν.

Θα προχωρήσουμε σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για να έχουμε τη δυνατότητα σύγκρισης.

Επιθυμία, ορμή, προγραμματισμός, γνώση, εντιμότητα είναι η καλή συνταγή για ένα δυναμικό Δήμο.

.