Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Συναντήσεις του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στην Δράμα


Όλα όσα έκανε ο Άρης Γιαννακίδης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του εκεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Είναι μία έκφραση του δημοκρατικού προγραμματισμού όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά και το έχουμε θεσμοθετήσει, σε τακτά χρονικά διαστήματα όλοι οι θεσμικοί θα βρισκόμαστε για να επανασχεδιάζουμε και να προσδιορίζουμε τον αναπτυξιακό μας βηματισμό και παράλληλα να εξετάζουμε έργα που είναι ενταγμένα σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να μεγιστοποιήσουμε το αναπτυξιακό αποτέλεσμα», δήλωσε μετά από τις συναντήσεις εργασίας που είχε στη Δράμα την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης. Ο Περιφερειάρχης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και περιφερειακών συμβούλων, συναντήθηκαν με τους Δημάρχους: Προσοτσάνης Άγγελο Λύσσελη, Παρανεστίου Νίκολαο Καγιάογλου, Δοξάτου Αναστάσιο Χατζηλαζάρου, τον Αντιδήμαρχο Δράμας Μιχάλη Μλεκάνη και τον Αντιδήμαρχο Κ. Νευροκοπίου Δημήτριος Σίγγο.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Γιαννακίδης, «προέκυψαν μία σειρά από διάφορα νέα δεδομένα. Προσπαθούμε να υπερκεράσουμε στασιμότητες που κωλυσιεργούνε την πορεία των έργων. Πιο συγκεκριμένα: σύντομα θα επαναπροκυρηχθεί το έργο της παράκαμψης της Δράμας, ενώ και μετά και από την έγκριση της σχετικής πρότασης από το ΔΣ της ΘΕΜΙΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θα προχωρήσουν τα έργα στις φυλακές του Νικηφόρου. Επίσης μελετήθηκαν έργα εκπαιδευτικής υποδομής όπως τα Γυμνάσια του Παρανεστίου, της Προσοτσάνης καθώς και του 14ου Νηπιαγωγείου Δράμας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης επίσης δεσμεύτηκε ότι και το έργο του 2ου Γυμνασίου της Δράμας θα χρηματοδοτηθεί μέσα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προκειμένου να υπάρξει σύντομα πρόοδος των εργασιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος τόνισε ότι «παρότι η σχετική αρμοδιότητα με τα έργα του ΕΣΠΑ θα δοθεί στην αιρετή περιφέρεια το καλοκαίρι, εντούτοις προχωρούν οι διαδικασίες προώθησης των έργων της πρώην Νομαρχίας και των Δήμων».

Ο ίδιος στάθηκε και στην αυριανή επίσκεψη του Περιφερειάρχη στην ορεινή Δράμα λέγοντας ότι «με την επίσκεψη στον ορεινό όγκο θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη σε εκείνο το κομμάτι της Δράμας που επί χρόνια υστερεί. Το πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στην Ορεινή Ροδόπη ύψους καταρχήν 12-15 εκ ευρώ ,προσφέρεται για αξιοποίηση και ένταξη έργων».

Να σημειωθεί ότι το πρωί ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο.

Ο κ. Γιαννακίδης δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση της σχετικής υποδομής της Μητρόπολης για τη σίτιση απόρων συμπολιτών μας από το ΕΣΠΑ ενώ δήλωσε ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης κτηρίου της Μητρόπολης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως Γηροκομείο.

.