Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Θα κλείσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Δήμος Ξανθης;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Προυπολογισμός

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Κατά πλειοψηφία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Προυπολογισμός του 2011, η συζήτηση του οποίου είχε διακοπεί την Παρασκευή λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.

Η συζήτηση συνεχίστηκε τη Δευτέρα στη 1 και μισή, με απόντες τους Χουσεΐν Αχμέτογλου και Γιώργο Κολλάρο και τους συμβούλους των παρατάξεων Πολίτες για την Αλλαγή και το Νίκο Ανταμπούφη να ψηφίζουν αρνητικά.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης ο Προϋπολογισμός του 2011 είναι είναι εναρμονισμένος με την πραγματικότητα που βιώνει η χώρα και άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τα έσοδα από την πολιτεία, σημειώνοντας «δεν απλώνουμε το χέρι στην Κυβέρνηση , ζητάμε μόνο την εφαρμογή των νόμων». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, ο οποίος ανέφερε ότι ζητούμενο είναι «η επιβίωση της πόλης.»

Σύμφωνα με το Χρήστο Πούλιο ο Προϋπολογισμός , που χαρακτήρισε πλασματικό, συγκέντρωσε αρκετές παρατηρήσεις για επιμέρους στοιχεία, όπως οι υπερωρίες τις οποίες χαρακτήρισε προκλητικές και ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα ανέφερε ότι κινείται σε μια διαχειριστική λογική και δεν έχει προοπτική αναπτυξιακή. Αντίστοιχα, ο Νίκος Ανταμπούφης σημείωσε ότι από το σύνολο του Προϋπολογισμού δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο του Δήμου Ξάνθης για το αύριο της πόλης.


Κλείνει το Ραδιόφωνο ο Δήμος;

Την πρόθεσή του να διακόψει τη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου εξέφρασε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι «αν δεν αλλάξει κάτι στο νομικό πλαίσιο το Δημοτικό Ραδιόφωνο θα κλείσει στις 30-6». Η πρόθεση αυτή εκδηλώνεται παρότι ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους Δήμους να διατηρήσουν τα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι στους Δήμους έχει δοθεί παράταση προκειμένου να εναρμονιστούν με το νέο νομικό πλαίσιο, όμως από την πλευρά του Δήμου φαίνεται ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου, μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Στο θέμα αυτό το XanthiPress.gr θα επανέλθει και θα δώσει τη δυνατότητα σε αρκετούς παράγοντες της πόλης, να εκφράσουν την άποψή τους.


Προσλήψεις συμβασιούχων. Κριτική Ξυνίδη

Την άρνηση της αντιπολίτευσης συνάντησε για άλλη μια φορά θέμα προσλήψεων συμβασιούχων, το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία. Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση που ακολούθησε τον Προϋπολογισμό εγκρίθηκε η πρόσληψη με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας 8 μηνών, 5 οδηγών και 20 εργατών στο Τμήμα Καθαριότητας.

Κατά πάγια τακτική η αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα ενώ ο Θανάσης Ξυνίδης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι για πολλοστή φορά επιμένει να φέρνει ως κατεπείγον το θέμα των συμβάσεων παρότι θα έπρεπε να υπάρχει προγραμματισμός και κάλυψη των οργανικών θέσεων από μόνιμους.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/