Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η ζωή μας χωρίζει, ο θάνατος μας ενώνει

Το ντροπαλό παιδί, το δέσιμο με τους Μπόατενγκ και Κατόνγκο, η ψυχή των αποδυτηρίων, ο θρήσκος και φιλόδοξος ποδοσφαιριστής δέχθηκε το πιο σκληρό τάκλιν στη ζωή του. Από τον θάνατο


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Βλέποντας τα μηνύματα του κόσμου στο facebook (της σελίδας του Sport24.gr) για την τραγική είδηση της απώλειας του Αντεφέμι, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα πως ο θάνατος πάντα συγκλονίζει.

Συνήθως τα μηνύματα που γράφονται είναι υβριστικά, χυδαία, αναφέρονται στους πιο πάνω. Οι ίδιοι άνθρωπο όμως αυτή τη φορά μας οδηγούν στο εξής: "Στη ζωή υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν, στον θάνατο όμως κανένα" (σε αντίθεση με αυτό που λέει η παροιμία).

Ο άνθρωπος αλλάζει λοιπόν χαρακτήρα περνώντας από τρεις φάσεις στην ζωή του. Όταν ανακαλύψει το σώμα του, όταν δημιουργήσει ο ίδιος ζωή και όταν ανακαλύψει τον θάνατο. Την τελευταία παράμετρο βίωσαν πολλά από τα παιδιά της Ξάνθης την Μεγάλη Δευτέρα το πρωί.


Το χαμογελαστό παιδί

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ακούγονται τα κλασικά, αυτή τη φορά όμως έχουμε να κάνουμε όντως με έναν σπάνιο χαρακτήρα. Ο Αντεφέμι ήρθε το καλοκαίρι στην Ξάνθη από την γαλλική Μπουλόν (τον έφερε ο Κώστας Κωνσταντινίδης), έχοντας ως στόχο να διακριθεί και να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα της Νιγηρίας που τόσο αγαπούσε.

Το ξεκίνημα του ήταν δύσκολο, αφού αγωνιστικά δεν τα πήγε τόσο καλά με αποτέλεσμα να βρεθεί στον πάγκο. Ο ίδιος ωστόσο, όπως είπαν οι συμπαίκτες του, δούλεψε σκληρά, παραπάνω απ όσο θα έπρεπε, και στον δεύτερο γύρο ήταν ο καλύτερος της ομάδας του.

Με το που πήγε στην Ξάνθη έδεσε αμέσως με τους Τζόρτζ Μπόατενγκ, Κατόντο, Τζάγκι και έφτιαξαν ένα τρελό παρεάκι που έκανε συνέχεια πλάκες στα αποδυτήρια. Από ελληνικής πλευράς είχε βρεθεί κοντά με τον μεταφραστή της ομάδας, τον οποίο και κάλεσε στον γάμο του το καλοκαίρι.


Τάκλιν...

Όπως δυναμικά έπαιζε μπάλα, έτσι δυναμικά δέχθηκε ένα σκληρό τάκλιν από το θάνατο και βγήκε εκτός "αγώνα". Την είδηση μετέφερε στα αποδυτήρια το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας άνθρωπος της διοίκησης, με τα παιδιά της Ξάνθης να μένουν συγκλονισμένα.

Ο Αντεφέμι ταξίδευε συχνά στην πατρίδα του και ετοίμαζε τον γάμο του, που θα γινόταν το καλοκαίρι, ενώ ήταν βαθιά θρησκευόμενος. Πάνω που η ζωή του λοιπόν μπήκε σε τάξη και όλα έδειχναν να παίρνουν το δρόμο τους, ήρθε ο θάνατος να τα χαλάσει όλα. Καλό κουράγιο σε αυτούς που τον αγαπούσαν.


Πηγή:  http://www.sport24.gr/