Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πρώτη επίσημη παρουσίαση της επένδυσης-μαμούθ των 200 εκατ. ευρώ στην Ξάνθη

Ετοιμάζεται πυρετωδώς το πρώτο εργοστάσιο που θα δημιουργεί τις συσκευές "Hyperion" που θα παράγουν ενέργεια από σύντηξη Υδρογόνου-Νικελίου

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Η πρώτη ουσιαστική επαφή της εταιρίας Defcalion με το κοινό για την "πράσινη" επένδυση - μαμούθ 200 εκ. ευρώ, πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου παραχωρεί στην Αθήνα και στην οποία έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι από την Ξάνθη, την Αθήνα, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια και επίσημη γνωστοποίηση της εγκατάστασης στην Ξάνθη του πρώτου εργοστασίου που θα παράγει τις συσκευές Hyperion που θα παράγουν ενέργεια από σύντηξη Υδρογόνου-Νικελίου. Παράλληλα θα γίνουν γνωστές οι βιομηχανικές εφαρμογές της συγκεκριμένης τεχνολογίας και η στρατηγική της εταιρίας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Όπως έχει γίνει σαφές, εφόσον η εφεύρεση της ψυχρής σύντηξης λειτουργήσει, το ενεργειακό τοπίο στην ευρύτερη περιοχή θα υποστεί σοβαρές αναταράξεις και θα έχει θετικές επιδράσεις στη διεθνή θέση της χώρας.


Παρών ο Ξυνίδης στη Συνέντευξη;

Στη συνέντευξη Τύπου είναι αρκετά πιθανό να παραβρεθεί και ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει επίσημη αναφορά στη συγκεκριμένη επένδυση, πλην της επιβεβαίωσης που υπήρξε ότι έχει χειριστεί το ζήτημα στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Άλλωστε, ο τοπικός τύπος έχει ήδη συνδέσει την πιθανή επιτυχία ή αποτυχία της πολυσυζητημένης επένδυσης με ίδιο και άρα η πρώτη του τοποθέτηση αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ήδη η εταιρία έχει αποστείλει τις σχετικές προσκλήσεις και ενημερωτικό υλικό τα μέσα της περιοχής. Όπως υπολογίζουν οι άνθρωποι της εταιρίας, μέσα στο Φθινόπωρο θα λειτουργήσει στην Ξάνθη η πρώτη εγκατεστημένη μονάδα της εταιρίας, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας και των Βαλκανίων και μέσα στο 2012 υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσουν άλλες δύο μονάδες (ίσως και αυτές να εγκατασταθούν στην Ξάνθη)


Πως λειτουργούν οι συσκευές

Όπως έχει γίνει γνωστό, η τεχνολογία βασίζεται στην εφεύρεση των ιταλών επιστημόνων Focardi-Rossi, την ευρεσιτεχνία των οποίων έχει αγοράσει για αποκλειστική εμπορική εκμετάλλευση, σε όλο τον κόσμο πλην των Η.Π.Α., η ελληνική εταιρία Defkalion Green Technologies Α.Ε.

Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις διεθνείς αγορές και, σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr έχουν συναφθεί συμφωνίες οι οποίες, σύμφωνα με τους ανθρώπου της Defcalion, θα προκαλέσουν σημαντικές εξαγωγές.

Ο συνδυασμός υδρογόνου-νικελίου δημιουργεί εξώθερμη αντίδραση σε θερμοκρασία δωματίου, σε διάταξη που μπορεί να τοποθετηθεί ασφαλέστατα σε νοικοκυριό, εκπέμποντας θερμότητα για 24 ώρες με απίστευτα χαμηλό κόστος, αναφέρει η εταιρία. Το νικέλιο αποτελεί αρκετά φτηνή πρώτη ύλη που δεν παράγει απόβλητα ενώ η Ελλάδα διαθέτει το 83% των αποθεμάτων νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/