Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σε εξέλιξη το πενθήμερο αφιέρωμα στους τουριστικούς προορισμούς της ΑΜ-Θ

Με το σύνθημα «Είμαστε δίπλα σας», οι πέντε νομοί και Θάσος με Σαμοθράκη «μεταφέρθηκαν» στην Πόλη
Χθες κληρώθηκαν λαχνοί με τους τυχερούς να κερδίζουν δωρεάν διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της περιοχής
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πενθήμερου αφιερώματος στους τουριστικούς προορισμούς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που διοργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011.


Με το σύνθημα «Είμαστε δίπλα σας», οι νομοί Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και τα νησιά Θάσος και Σαμοθράκη «μεταφέρθηκαν» στην Κωνσταντινούπολη το διάστημα 17 έως και τις 21 Ιουνίου 2011.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού Κωνσταντίνος Παπακοσμάς έκανε κάλεσμα προς τους γείτονες Τούρκους καλώντας τους να επισκεφθούν την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, «έναν τόπο που μπορεί να γίνει προορισμός 12 μήνες τον χρόνο. Μέσα από την δράση αυτή, ενδυναμώνουμε την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κρατικής Διοίκησης μέσω του Προξενείου μας, αναμένουμε θετικά αποτελέσματα».

Μιλώντας για το συγκεκριμένο αφιέρωμα ο κ. Παπακοσμάς, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «η δράση αυτή θα συνεχιστεί και ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ενδυναμώνουμε την πίστη μας, ότι μπορούμε να πετύχουμε και να κάνουμε την περιοχή μας πόλο έλξης επισκεπτών, όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από όλη την Ευρώπη γενικότερα».

Στα εγκαίνια του τουριστικού αφιερώματος της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έδωσε το παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ο οποίος δήλωσε με την σειρά του ότι «με την πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, δίνεται η δυνατότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης να απευθυνθεί προς μια τεράστια αγορά η οποία είναι δίπλα μας, στον τομέα του Τουρισμού και Πολιτισμού. Αυτή είναι μια ευκαιρία και εμείς θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε, αρχής γινομένης από την παρουσία μας εδώ. Ελπίζω τέτοιου είδους δράσεις να γίνονται κάθε χρόνο».

Με την σειρά του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Μπορνόβας δήλωσε πως «υπάρχει μεγάλο απόθεμα ανθρώπων στην Τουρκία που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα», ενώ τόνισε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η δεύτερη που φιλοξενεί το προξενείο.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, θα διανέμεται πληροφοριακό υλικό από τοπικούς φορείς, από λαογραφικά και αρχαιολογικά μουσεία διαφόρων περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Καβάλας, καθώς και τα μουσεία μεταξιού του Σουφλίου, ενώ το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει και μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 κληρώθηκαν λαχνοί με τους τυχερούς να κερδίζουν δωρεάν διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από το πενθήμερο αφιέρωμα, στις 20 και 21 Ιουνίου 2011, από τις 10:00 έως τις 18:00, θα διοργανωθούν ειδικές συναντήσεις Business-to-Business στο Σισμανόγλειο Μέγαρο οι οποίες θα είναι αποκλειστικά για επαγγελματίες.

.