Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δόθηκαν, επιτέλους, οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες

Αφού έπαιξε με τα νεύρα τους το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη βαθμολογία των Εξετάσεων του Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;


Αφού έπαιξε με τα νεύρα των υποψηφίων το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη βαθμολογία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων του Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Οι απόφοιτοι των λυκείων που μετείχαν στις εξετάσεις περίμεναν την περασμένη Παρασκευή την ανακοίνωση της βαθμολογίας, αφού την ίδια ημέρα ξεκίνησε και η συμπληρώση των μηχανογραφικών. Αρχικά το υπουργείο μετέθεσε για σήμερα το πρωί τις πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις, για να δώσει ακολούθως άλλη μία παράταση για το μεσημέρι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και στη σχετική ιστοσελίδα.

Οι υποψήφιοι μπορούν, πια, να δουν τη βαθμολογία τους στη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr/
πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους (σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες).

Στο μεταξύ έχει ήδη αρχίσει από την Παρασκευή η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων η οποία θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου. Πολλοί όμως είναι οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς η διαδικασία φέτος θα είναι νέα, και θα γίνεται μόνο μέσω του διαδικτύου.

Να σημειωθεί ότι φέτος έχουμε σημαντικούς περιορισμούς στις μετεγγραφές, με αποτέλεσμα σε όποια σχολή επιτύχουν οι υποψήφιοι στην περιφέρεια εκεί θα παραμείνουν, καθώς είναι πλέον ουσιαστικά απαγορευτική η μετεγγραφή. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής στα εκπαιδευτικά ιδρύματα πολλοί εκτιμούν ότι θα παρατηρηθούν πτώσεις σε περιφερειακά Ιδρύματα.

.