Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ζητά 700 θέσεις εργασίας ο Δήμος Κομοτηνής


Με έγγραφο του προς
το Υπουργείο Απασχόλησης

ΤΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΑ
ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ;


Συνολικά, 700 θέσεις εργασίας 5μηνης απασχόλησης ζήτησε με έγγραφο του ο Δήμος Κομοτηνής από το Υπουργείο Απασχόλησης, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, ο Γιώργος Πετρίδης.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο αφορά όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να δημιουργηθούν 1.052 θέσεις εργασίας στη Ροδόπη εκ των 6.000 περίπου συνολικά.

«Οι Δήμοι δεν μπορούν να πάνε αυτοτελώς και μόνοι τους σε αυτές τις διαδικασίες αλλά θα πρέπει να συμπράξουνε με δικαιούχο ο οποίος πληρεί τις προϋποθέσεις που θέτει η διαχειριστική αρχή προκειμένου να γίνει αυτή η σύμπραξη» σημείωσε ο κ. Πετρίδης για να προσθέσει ότι «η πρότασή μας αφορά περίπου 700 θέσεις, είναι θέσεις 5μηνης εργασίας ανά έτος με 625 το ευρώ το μήνα και ασφαλιστική κάλυψη.

Δεν προσδοκούμε ότι θα εγκριθούν και οι 700 θέσεις, καθώς για την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης το σύνολο των θέσεων είναι 1000, παρόλο αυτά εμείς θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να αποτυπώσουμε το σύνολο των αναγκών που έχει ο Δήμος αυτή τη στιγμή και που συνάδουν με τη λογική του προγράμματος έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο καλύτερο αποτέλεσμα».
 
 
Πηγή:  http://www.inpost.gr/