Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Βούτηξαν στον Έβρο για να ξεφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν

Συνελήφθησαν δύο τούρκοι διακινητές στην Κορνοφωλιά, που μόλις είχαν περάσει στην ελληνική όχθη οκτώ λαθρομετανάστες

      ΠΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
             Ο  ΚΑΘΕΝΑΣ  ΤΟΥΣ
                 ΓΙΑ ΤΟ "ΤΑΞΙΔΙ";


Την Τετάρτη στην Κορνοφωλιά Σουφλίου, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX και Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, δύο διακινητές και οκτώ μη νόμιμοι μετανάστες.


Συγκεκριμένα, την 03.45΄ ώρα της 01-06-2011, εντοπίστηκε με τη χρήση τεχνικών μέσων, ομάδα ατόμων να κινείται στην Τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου, απέναντι από την αγροτική περιοχή Κορνοφωλιάς Έβρου. Οι ανωτέρω σταμάτησαν σε σημείο, όπου δύο (2) άτομα, με πλαστική βάρκα, επιβίβασαν σ’ αυτήν οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες και τους διαπεραίωσαν στην Ελληνική όχθη. Οι διακινητές, μετά την αποβίβαση των μη νομίμων μεταναστών προσπάθησαν να επιστρέψουν στην Τουρκική όχθη για να παραλάβουν τους εναπομείναντες. Οι αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας λέμβο κινήθηκαν για τη σύλληψή τους και αυτοί προσπάθησαν να διαφύγουν βουτώντας στο νερό, πλην όμως συνελήφθησαν.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι μετανάστες, για τη μεταφορά τους, κατέβαλαν στο κύκλωμα διακίνησης που δρα τόσο στην Τουρκία όσο και στη Χώρα μας, το ποσό των 3.000,00 €, έκαστος.

Κατασχέθηκε η πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες, δύο διακινητές και οκτώ μη μόνιμοι μετανάστες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

.