Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Κλείνει την... πόρτα για εκλογές και δημοψήφισμα ο Πεταλωτής

Αν και μόλις χθες την άνοιξε για τον δεύτερο ο ίδιος ο Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο

Και νέα πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ για την χθεσινοβραδινή επίθεση στην Αννα Νταλάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και δημοψηφίσματος τώρα απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", όσον αφορά στο δημοψήφισμα, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί πως "μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτός ο πολύ σημαντικός θεσμός, εφόσον υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα που δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ερωτάται άμεσα ο ελληνικός λαός για συγκεκριμένες επιλογές. Φυσικά δεν τίθεται τώρα τέτοιο ζήτημα. Το είπε και στους πολιτικούς αρχηγούς και χθες και είπε ότι εφόσον υπάρχει θέμα, μπορεί να προταθεί και δημοψήφισμα. Αυτό βέβαια ως κάτι που είναι απώτερο και χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο μέχρι τώρα".

Σχετικά με τις διαφωνίες που εκφράζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε: "Το να λέμε τις απόψεις μας είναι άλλο. Το να στηρίζουμε την πολιτική και τα δύσκολα νομοθετήματα είναι ένα άλλο ζήτημα. Νομίζω ότι το ότι υπάρχει μια θεωρητική τοποθέτηση δεν σημαίνει ότι και θα καταψηφιστεί μια τόσο σημαντικότατη επιλογή, όπως το μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν προτάσεις των υπουργών, των βουλευτών και της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των "Αγανακτισμένων", ανέφερε: "Την πραγματικότητα δεν την αρνηθήκαμε ποτέ. Και αν υπάρχει οργή από ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα έπρεπε να παραδώσουμε τα όπλα και να σταματήσουμε μια προσπάθεια τεράστια που γίνεται προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Εμείς έχουμε μια λαϊκή εντολή και ένα ξεκάθαρο εθνικό καθήκον".

Επίσης, υποστήριξε ότι "θα ήταν πολύ αξιόλογο και θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία εάν αυτή την οργή και την αντίδραση τη βλέπαμε απέναντι σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδίως την κυβέρνηση Καραμανλή. Άλλο, όμως, η αποδοκιμασία με την ψήφο και άλλο να υβρίζονται βουλευτές".

Ο Γ. Πεταλωτής εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την ομιλία της υφυπουργού Άννας Νταλάρα χθες το βράδυ στου Ζωγράφου "πρωτοστάτησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησαν να ματαιώσουν την κομματική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ". "Είναι στοχοποίηση που μπορεί να δημιουργήσει άλλες ενέργειες. Δεν δίνω σημασία, γιατί προέρχονται από απελπισμένους πολιτικά ανθρώπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από συνιστώσες που κάθε άλλο παρά με ειρηνικές διαθέσεις ενεργούν", τόνισε.

 
Πηγή:  http://www.enet.gr/