Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Μετά το ρεκόρ γκίνες, έρχεται το Χόλυγουντ για Κομοτηαίο αθλητή

Ο Αγης Βεσεξίδης ανοίγει τα φτερά του, καθώς η επίδειξη που θα γίνει το Νοέμβριο στο Λος Άντζελες και στην οποία θα λάβει μέρος είναι και ένα είδος οντισιόν για συμμετοχή σε ταινία, την οποία ελπίζει να επιτύχει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ο νεαρός αθλητής της πολεμικής τέχνης aikijujutsu, μετά την κατάρριψη ρεκόρ με την ομάδα του Κωνσταντίνου Καρυπίδη, ετοιμάζεται να δοκιμάσει την τύχη του σε φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στην Αμερική.

Η επιλογή του να ασχοληθεί με την παραδοσιακή ιαπωνική πολεμική τέχνη aikijujutsu, ανταμείβεται μέρα με την μέρα, καθώς οι επιτυχίες του αναγνωρίζονται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο λόγος για τον Κομοτηναίο αθλητή και εκπαιδευτή Άγη Βεσεξίδη, που έγινε γνωστός για την συμμετοχή του στην ομάδα του Κωνσταντίνου Καρυπίδη, τεχνικός επικεφαλής του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών. Η επαφή του νεαρού αθλητή με την τέχνη έγινε πριν από 3 χρόνια, αλλά από τότε έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του με πιο πρόσφατη την κατάρριψη ρεκόρ γκίνες στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα η ομάδα των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών, Aiki-Jujutsu, του Κώστα Καρυπίδη κατέρριψε τρία ρεκόρ που θα μπουν στα βιβλία γκίνες. Η εκδήλωση έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Ιάπωνα πρέσβη στην Ελλάδα Toda Hiroshi. Η κατάρριψη των ρεκόρ επικυρώθηκε από την επίσημη κριτή των ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records) Τακίρα Βάρα (Tarika Vara).

Τα τρία ρεκόρ Γκίνες που κατερρίφθησαν είναι: Α. Προσπάθεια για τις περισσότερες ανατροπές ενός αντιπάλου σε ένα λεπτό (το ρεκόρ κατείχαν δύο Ιταλοί αθλητές του jujitsu με 30 ανατροπές). Το νέο ρεκόρ Γκίνες ανήκει πλέον στους Μίκη Κιουρτζίδη και Αγησίλαο Βεσεξίδη (αθλητές της σχολής του Κ. Καρυπίδη) με 34 ανατροπές. Β. Προσπάθεια για τα περισσότερα κοψίματα με σπαθί “κατάνα” (katana) εναντίον σταθερών στόχων σε ένα λεπτό (το ρεκόρ κατείχε ένας Αμερικάνος με 30 κοψίματα).
Το νέο ρεκόρ Γκίνες ανήκει στον Κώστα Καρυπίδη με 68 κοψίματα. Γ. Προσπάθεια για τις περισσότερες ανατροπές πολλαπλών αντιπάλων σε ένα λεπτό, με την τεχνική Irimi - Kote - Gaeshi (το ρεκόρ κατείχε από τις 26 Ιουνίου 2010 ο κος Κώστας Καρυπίδης με 51 ανατροπές). Το νέο ρεκόρ Γκίνες ανήκει και πάλι στον Κώστα Καρυπίδη με 65 ανατροπές.

Μετά την κατάρριψη των παραπάνω ρεκόρ γκίνες άνοιξαν πολλές πόρτες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, θα πει ο Άγης Βεσεξίδης, που ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματα.

«Είχαμε σαν ομάδα ένα κάλεσμα από τον ηθοποιό Σίνκο Γιαμάντα και από τον οργανισμό του Σίνκο Γιαμάντα, ο οποίος ήταν και χορηγός στην προσπάθεια μας για τα ρεκόρ. Ο οργανισμός αυτός ετοιμάζει μια ταινία στην Αμερική και επίσης διοργανώνει ένα φεστιβάλ, πολεμικών τεχνών, όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι του κόσμου από κάθε πολεμική τέχνη.

Σε αυτό το φεστιβάλ που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στο Λος Άντζελες της Αμερικής κληθήκαμε από 7μελή επιτροπή ηθοποιών, με την προϋπόθεση να τους κάνουμε επίδειξη της πολεμικής τέχνης, όλη την γκάμα που υπάρχει, από σπαθί κατάνα, γυμνά χέρια, αυτοάμυνα.

Αν βρούμε την ανάλογη στήριξη και τα χρήματα από την τοπική αυτοδιοίκηση ή χορηγίες, θα συμμετέχουμε στο φεστιβάλ 11 άτομα. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να βρούμε τόσα χρήματα, θα πάμε μόνο μία μικρή ομάδα, εγώ, ο Μίκη Κιρτσίδης, Γιάννης Ζίγκος, η Κάρμεν Καρυπίδου και ο δάσκαλος μας ο Καρυπίδης Κωνσταντίνος».
Το φεστιβάλ αυτό ευελπιστεί ότι θα δημιουργήσει προοπτικές τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα ολόκληρη. Σε αυτό το φεστιβάλ πάμε με το όνειρο να συμμετέχουμε και σε κάποια ταινία, αν βέβαια μας το προτείνουν, γιατί ο συγκεκριμένος οργανισμός παράγει και ταινίας. Περάσαμε την οντισιόν του βίντεο, καθώς ήδη στείλαμε ένα βίντεο και βιογραφικά και περάσαμε με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ηθοποιών. Τώρα θέλουν να μας δουν.
Αν μας δουν και διαπιστώσουν ότι αξίζουμε κάτι παραπάνω, ίσως μας κάνουν κάποια πρόταση».
Μέχρι τότε ο Άγης Βεσεξίδης συνεχίζει εντατικά τις προπονήσεις με όλη την ομάδα και συνεχίζει να εκπαιδεύει νέα παιδιά της πόλης στον αθλητικό σύλλογο Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών Κομοτηνής ΑΝΑΤΟΛΗ (komotini Koryu Bugei Dojo-KOKOBUDO), που συνεργάζεται με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/