Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Ξάνθης που ενέπνευσε τον χάκερ - φαινόμενο

Ο 18χρονος από το Μπραχάµι εδώ και χρόνια είχε γίνει εφιάλτης για το FBI και την Ιντερπόλ, αλλά πλέον θα ξεκινήσει συνεργασία με την Αστυνομία, όπως συνέβη και με τον φοιτητή του ΔΠΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ενα λάπτοπ µε σύνδεση στο Ιντερνετγια ναελέγξειτο χαρτοφυλάκιοτων µετοχών του ήταν το µοναδικό που ζήτησε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης ο 18χρονος Αλέξανδρος. Για πρώτη φορά από τα 12 του χρόνια είχε µείνει χωρίς υπολογιστή για περισσότερες από 12 ώρες. Ο χάκερ που είχεαναστατώσει το FBI, την Ιντερπόλ και για 3½ χρόνια αποτελούσε τον Νο 1 ένα καταζητούµενοτης ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος, θα περάσει σήµερα το κατώφλι της 24ης τακτικήςανακρίτριας γιανα µάθει το κατηγορητήριοπου θα τον βαρύνει. Με µεγαλύτερο ενδιαφέρον περιµένει και το κατηγορητήριο του FBI εις βάρος του. Από τον Φεβρουάριο του 2009 όταν και εισέβαλε στην επίσηµησελίδα του FBI και στη συνέχεια της NSA, βρέθηκε πολύ ψηλά στη λίστα των καταζητούµενων χάκερ γιατις αµερικανικές Αρχές.

«Τα χέρια τουέτρεµαν. Ειδικά για το χρηµατιστήριοαπό τις11 και ύστερα που άνοιξε, ήταν συνεχώς ανήσυχος και ζητούσε πληροφορίες για το πώς πηγαίνει», περιγράφει στα «ΝΕΑ» αστυνοµικός της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος. «Εκανα τις επιθέσεις γιανα κερδίσω τον σεβασµό των υπολοίπων χάκερ αλλά καιγιατί τέτοιου είδους επιθέσεις µε εκφράζουν και ιδεολογικά. ∆εν είναι άλλωστε λίγο πράγµανα σε κυνηγάει το FBI και η Ιντερπόλ», είπε χθες ο νεαρός χάκερ. «Παρ’όλα αυτά, προσπάθησε πολλές φορές να µας πείσει πως όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το όνοµάτου δεν είναι δικαιολογηµένος. “∆εν έχω το µυαλό πουλένε πωςδιαθέτω”,ήταν οι κουβέντες του», λέει στα «ΝΕΑ» αστυνοµικός.

Μοναχοπαίδι,που απότα πρώτα χρόνια του γυµνασίου είχε«κολλήσει» µε τον υπολογιστήτου, είχε κρατήσει λίγες παρέες στον Αγιο ∆ηµήτριο. Την πρώτη σελίδα, όπως είπε στους αστυνοµικούς την έσπασε στα 13 του.

«Είδα τελικά πως δεν ήταν κάτι δύσκολο. Επίσης ήταν και ένας εύκολος τρόπος να βγάλω χρήµατα για εµένα και τη µητέρα µου», είπε σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές. Γιατο µόνο που δενδίνει καµία εξήγηση είναι γιαποιον λόγο είχεστο σπίτι του έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό µηχανισµό.

Η µητέρατου είχεσταµατήσει να δουλεύει τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια καιτη συντηρούσε ο Αλέξανδρος, ο οποίος στο µεταξύ έχτιζε µια µικρή οικονοµική «αυτοκρατορία»µέσα από τοσπίτι του,το οποίοσπανίως εγκατέλειπε. Μόνοστο ελληνικόχρηµατιστήριο διέθετε χαρτοφυλάκιο 48 µετοχών, ενώ τώρα η Επιτροπή για τη Νοµιµοποίηση παράνοµων εσόδων καλείται να διαπιστώσει το εύρος των οικονοµικών δραστηριοτήτων του 18χρονου χάκερ.

Η µεγάλη του «αγάπη» ήταν ηδηµιουργία λογισµικών προγραµµάτων τα οποία διέθετε δωρεάν. Αυτά όµωςλειτουργούσαν ως «δούρειοι ίπποι» στους υπολογιστές όπου εγκαθιστούνταν και υπέκλεπταν τα δεδοµένα των ανύποπτων χρηστών τους.

Από χθεςσε διεθνή συνεργασία, διεξάγεταιέρευνα για τη συµµετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε διαδικτυακές επιθέσεις (τύπου DDoS), όπως παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασµών µέσω του e-banking, λογαριασµών Paypal, λογαριασµών twitter, facebook και λοιπών µέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Πώς µεβρήκατε;», ήτανη µόνη ερώτησηπου έκανε στους δέκα αστυνοµικούςοι οποίοιστις 6 το πρωί της Τετάρτης µπήκαν στο σπίτι του. Μόλις λίγη ώρα νωρίτερα είχε κλείσει τον υπολογιστή του. Οι αστυνοµικοίτού περιέγραψαν το µοιραίο του λάθος έναν µήνα πριν όταν «καρφώθηκε» από τον proxy server που χρησιµοποιούσε για τις κυβερνοεπιθέσεις του. Ακουσε σκεπτικός το πώς έφτασαν οι αστυνοµικοί στα ίχνη του καιτους ακολούθησε χωρίς να προβάλει καµία αντίσταση.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Χθες το πρωί ο πρώτος αµερικανός αξιωµατούχος του FBI βρέθηκε στην Κατεχάκη, έδωσε συγχαρητήρια στον Μάνο Σφακιανάκη, προϊστάµενο της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος της Ασφάλειας Αττικήςκαι προανήγγειλε την άφιξη κλιµακίου συναδέλφων του από την Ουάσιγκτον. Στην ανακρίτρια θα σταλεί και το κατηγορητήριο των αµερικανικών Αρχών για τιςκυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκαν από τον n-splitter όπως ήταν τοψευδώνυµο µετο οποίο ο Αλέξανδρος υπέγραφε τα ηλεκτρονικά χτυπήµατα του.

Στην Κατεχάκη θεωρούν δεδοµένο πως οι Αµερικανοί θα ζητήσουν την έκδοση του Αλέξανδρου στις ΗΠΑ. Αντίστοιχηκίνηση περιµένουν οι ελληνικές Αρχές και από τη Γαλλία. Αλλωστεοι Γάλλοι προηγούνται χρονικάστο κυνήγι τουΑλέξανδρου, ο οποίος σεηλικία 15ετών είχε καταφέρει να σπάσει τη σελίδα της Ιντερπόλ, τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στη Λυών. «Η πρώτη φορά που µας ήρθε σήµα για τον εντοπισµό του ήταν τον Φεβρουάριοτου 2008, όταν στην κεντρική σελίδα της Ιντερπόλ άφησε τηνηλεκτρονικήτου υπογραφή. Τον Φεβρουάριο του 2009 η Ελληνική Αστυνοµία δέχθηκε σήµα και από τις αµερικανικές Αρχές που ζητούσαν τον εντοπισµό του n-splitter για την επίθεση εναντίον κυβερνητικών σελίδων», αναφέρει ανώτερος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. Σκέψειςγια τηναξιοποίηση του 18χρονου, που θεωρείται αυθεντία στον κόσµο των χάκερ κάνει και η ΕΛ.ΑΣ., η οποίακαι στο παρελθόν είχε προσφέρει µια αντίστοιχη συνεργασία σε φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθηςο οποίος είχε συλληφθεί για χάκινγκ σε σελίδες ελληνικών υπουργείων.
 
 
Πηγή:  http://www.tanea.gr/