Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Κρυφό "καπέλο" στα εισιτήρια του ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θράκη;

Υπερδιπλάσια η τιμή που πλήρωσε αναγνώστης για το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη σε σχέση με εκείνη που έβγαλε το ηλεκτρονικό σύστημα

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ;



Μέχρι τώρα οι καταναλωτές διαμαρτύρονται για τις διαφορές των τιμών «από το ράφι ως το Ταμείο» που παρατηρείται συχνά.

Όμως να διαμαρτύρονται για τις διαφορές στις τιμές του τραίνου από τις επίσημες μέχρι το Ταμείο αυτό είναι πράγματι εντυπωσιακό. Συνέβη σε δρομολόγιο Αλεξανδρούπολης-Ξάνθης και έχει ενδιαφέρον.

Αναγνώστης του XanthiPress.gr αναζήτησε στο διαδίκτυο από την επίσημη ιστοσελίδα του ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων 3 θέσεις στο intercity Αλεξανδρούπολης – Ξάνθης το Σάββατο 11/06 και έκανε προ-κράτηση προκειμένου να πληρώσει τα εισιτήρια στο σταθμό των τραίνων. Η τιμή που το σύστημα του έδωσε για τα τρία εισιτήρια ήταν 11,1 ευρώ.(εικόνα 1)


Διπλή τιμή στο Ταμείο

Η έκπληξη όμως τον περίμενε όταν αγόρασε τα εισιτήρια από το σταθμό, καθώς οι τιμές είχαν υποστεί μια εντυπωσιακή άνοδο. Κλήθηκε να πληρώσει 22,5 ευρώ, κάτι παραπάνω από το διπλάσιο. Μάλιστα τα εισιτήρια ήταν διπλά και είχαν συρραφεί στελέχη με το αρχικό ποσό (3Χ 3,70) και άλλα τρία με το υπόλοιπο ποσό της προσαύξησης. (εικόνα 2)

Οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μάλλον πρέπει να εξηγήσουν γιατί από την κράτηση μέχρι να πληρώσει κάποιος τα εισιτήρια, έχει διπλασιαστεί η τιμή τους. Στα χίλια μύρια όσα περνά ο ελληνικός σιδηρόδρομος και την απαξίωση που βιώνει, αυτά τα περιστατικό στο πιο φτηνό μεταφορικό μέσο (που στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι το πιο αξιόπιστο), διώχνει και τους τελευταίους επιβάτες.

Ενδεχομένως οι υπεύθυνοι σκέφτηκαν ότι με το «καπέλο» θα αναπληρώσουν τα χαμένα έσοδα από τα δρομολόγια που έχουν διακοπεί στη Θράκη (!)

Σημείωση: Η εικόνα από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφορά ακριβώς στο δρομολόγιο για το οποίο εκδόθηκαν τα εισιτήρια, τα οποία είναι στηn κατοχή του XanthiPress.gr


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/