Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Θραύση» έκαναν οι εικόνες του δικτάτορα Παπαδόπουλου στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου

Πωλούνταν σε πάγκο δίπλα στις εικόνες του Χριστόδουλου, του Τσε Γκεβάρα και του Στέλιου Καζαντζίδη !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αρκετοί πρέπει να είναι οι αναπολούντες την «επανάσταση» της 21ης Απριλίου 1967 και του καθεστώτος της επταετίας στη Ροδόπη, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τα λεγόμενα πωλητή που εθεάθη στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου το Σάββατο (16/7) προκειμένου να πουλήσει τις εικόνες του.

Επισκεφθήκαμε την περιοχή προκειμένου να καλύψουμε το ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας στον Ίμερο και όπως είναι φυσικό περιηγηθήκαμε και στο χώρο όπου γινόταν το πανηγύρι και όπου μικροπωλητές είχαν στήσει τους πάγκους τους πουλώντας την πραμάτεια τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως μας έκανε ένας πάγκος, πάνω στον οποίον υπήρχαν πολλές εικόνες προσωπικοτήτων του παρελθόντος, μεταξύ αυτών του πρώην Πατριάρχη Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου, του λαϊκού τραγουδιστή, Στέλιου Καζαντζίδη, του γνωστού επαναστάτη, Τσε Γκεβάρα, αλλά και του ηγέτη του καθεστώτος της χουντικής επταετίας, Γιώργου Παπαδόπουλου.

Πλησιάσαμε τον πάγκο και ρωτήσαμε τον πωλητή πόσες εικόνες του Γιώργου Παπαδόπουλου πούλησε για να πάρουμε την εξής απάντηση που μας άφησε έκπληκτους. «Πήρα μαζί μου 45 συνολικά εικόνες του Παπαδόπουλου και τώρα μου έχουν μείνει μόνο 20, πούλησα 25» μας είπε με αποκαλυπτικό ύφος ο πωλητής παρακινώντας μάλιστα και εμάς να αγοράσουμε μία. «Αυτή που βλέπετε κοστίζει 15 ευρώ. Έχω και άλλες μικρότερες των 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα» τόνισε.

Την κουβέντα μας με τον πωλητή μάλιστα έτυχε εκείνη την ώρα να παρακολουθεί και ένα μεσήλικο ζευγάρι, με τον άντρα να παρεμβαίνει και να τονίζει πως «εγώ τα έχω όλα από εκείνη την εποχή. Από DVD μέχρι τραγούδια, εικόνες και ότι μπορείς να φανταστείς» ενώ η γυναίκα αναφερόμενη στην κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας σημείωσε λακωνικά «ένας Παπαδόπουλος χρειάζεται».

Κατάφεραν οι πολιτικοί των τελευταίων κυβερνήσεων να κάνουν τους Έλληνες να αναπολούν δυσάρεστες εποχές. Ελπίζουμε μόνο, το φαινόμενο αυτό να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις !


Πηγή:  http://fonirodopis.gr/