Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Διχασμένη η Δημοτική Κοινότητα Σαπών για την εξόρυξη χρυσού

Οριακά, με τρία όχι και δύο ναι, το συμβούλιο αντιτάχθηκε στην εγκατάσταση κάθε είδους μεταλλευτικής δραστηριότητας, εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού στις Σάπες
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σαπών με μοναδικό θέμα: “Λήψη απόφασης για την εγκατάσταση μονάδας εξόρυξης – επεξεργασίας μεταλλουργίας χρυσού στις Σάπες”.

Το θέμα έφερε για ψήφιση ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικόλαος Πετμεζάς, ο οποίος εξήγησε ότι είναι κάθετα αντίθετος με την εγκατάσταση οποιασδήποτε τέτοιας δραστηριότητας για τους λόγους τους οποίους γνωρίζει η τοπική κοινωνία, όπως την επικινδυνότητα από τη χρήση κυανίου, την τοξικότητα των υλικών, την υπερκατανάλωση και εξάντληση των υδάτινων πόρων, τις μεταβολές στο φυσικό τοπίο, τα σοβαρά προβλήματα της αέριας ρύπανσης και την απαξίωση της αγροτικής γης και της κτηνοτροφίας.

Μετά από διαλογική συζήτηση το συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την αντίθεση της Δημοτικής Κοινότητας Σαπών στην εγκατάσταση κάθε είδους μεταλλευτικής δραστηριότητας, εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού στις Σάπες, με ψήφους τρείς κατά και δύο υπέρ (η μία με επιφύλαξη).


Πηγή:  http://paremvasikomotini.blogspot.com/