Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πληρώσαμε χρυσάφι την ποιμαντορική ράβδο που δώρισε ο Γιαννακίδης στον Βαρθολομαίο όταν ήρθε στην Καβάλα

Εξαιρετικά ακριβή αποδείχθηκε για τα δεδομένα της φτωχής Περιφέρειας ΑΜ-Θ  η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, αν κρίνουμε από τα λεφτά που ξοδεύτηκαν μόνο για το δώρο του

     ΠΟΣΟ (ΜΑΣ) ΚΟΣΤΙΣΕ;



Ακριβή, για το λαό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αποδείχθηκε η πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βραθολομαίου στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην Καβάλα.

Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Καβάλα την Τετάρτη 18 Μαΐου και παρέστη σε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Παύλου ενώ μετά το τέλος αυτής ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιαννακίδης, ο οποίος και τον υποδέχθηκε στην περιοχή του δώρισε μία ποιμαντορική ράβδο.

Δεν γνωρίζουμε σε τι επίπεδα τιμών κυμαίνονται οι ποιμαντορικές ράβδοι όμως η τιμή της συγκεκριμένης μάλλον ήταν ιδιαίτερα «αλμυρή» για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας καθώς σύμφωνα και με την υπ’ αριθμόν 03/1793/17-6-2011 απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας αυτή κόστισε 1.400 ευρώ.

Εκτός της ποιμαντορικής ράβδου, η Π.Ε. Καβάλας προμηθεύτηκε επίσης και 200 πάνινες τσάντες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την τοποθέτηση δώρων και οι οποίες κόστισαν άλλα 1.450 ευρώ.

Σύνολο μέχρι στιγμής 2.850 ευρώ, στα οποία αν υπολογίσουμε το κόστος των δώρων που τοποθετήθηκαν στις τσάντες αυτές καθώς και τα έξοδα διανομής, παράθεσης γεύματος κλπ καταλαβαίνουμε όλοι ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη μας στοίχισε λίγο ακριβά.

Τουλάχιστον, μας έδωσε τις ευλογίες του !


Πηγή:  http://fonirodopis.gr/