Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Φωτιά στο ΧΥΤΑ Κομοτηνής, η τέταρτη σε διάστημα ολίγων μηνών

Με χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου έγινε η κατάσβεση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Μία ακόμα φωτιά σε διάστημα λίγων μηνών εκδηλώθηκε στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Δήμου Κομοτηνής. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το βράδυ το βράδυ της Δευτέρας, αλλά έγινε γρήγορα αντιληπτή. Χωματουργικά του δήμου έσπευσαν για την κατάσβεσή της και όχι πυροσβεστικά οχήματα, όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις πυρκαγιάς. Άλλωστε τα οχήματα της πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίζουν στο χώρο, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, λόγω των απορριμμάτων.
Οι χειριστές των χωματουργικών μηχανημάτων έχουν άλλωστε εμπειρία από φωτιές στον ΧΥΤΑ, καθώς είναι η τέταρτη φορά που ξεσπά στο χώρο σε διάστημα 7 περίπου μηνών. Ο «Χ» προσπάθησε να επικοινωνήσει με το δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη, προκειμένου να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες, για τις συνέπειες, της προχθεσινής φωτιάς, αλλά αυτό κατέστη αδύνατο, λόγω φόρτου εργασίας του ίδιου.
Σήμερα αναδεικνύεται ο ανάδοχος της επέκτασης

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου επέκτασης στο ΧΥΤΑ Κομοτηνής, που έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Η ανάδειξη θα γίνει στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής με μοναδικό θέμα «Επί ενστάσεων κατά του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Επέκταση ΧΥΤΑ Κομοτηνής» και ανάδειξη μειοδότη». Ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Πετρίδης απέστειλε εδώ και μέρες τη σχετική πρόσκληση στα μέλη Κιοσέ Εριτζάν, Τσατσαρίδη Κωνσταντίνο, Ταπατζά Εμμανουήλ, Χαραλαμπίδη Παναγιώτη, Τσακιρίδη Ευστράτιο, Γραβάνη Αντώνιο και Ναβροζίδη Γεώργιο, όπως και στις ενδιαφερόμενους Κ/Ξ Δ. Τσεκμέζογλου και ΣΙΑ ΕΕ – Γ. Παυλίδης – Τεχνική Καβάλας ΕΕ, Κ/Ξ Ουρειλίδης και ΣΙΑ ΟΕ – Δ.Σιρδάρης και ΣΙΑ ΟΕ – Ανδροσθένης ΑΤΕ, Αξιον Τεχνική ΑΕ, Μέδουσα ΑΕ, Κ/Ξ Θρακική Κατασκευαστική ΑΕ – Παρασκευόπουλος Π., Καρκανιάς Τεχνολογία Περιβάλλοντος ΑΕ, Μακεδονικές Γραμμές ΑΤΕ, Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ, Έργασις Τεχνική ΑΕ, Κ/Ξ Εργομπετόν ΑΒΕΤΕΘ – ΤΕΚ Θεσσαλονίκης, Κ/Ξ Μ. Κούγκουλος και ΣΙΑ ΕΕ – Αγγελίδης Γ. – Μεταξάς Β. και ΣΙΑ ΕΤΕ, Κ/Ξ Δομική Ξάνθης ΑΕ – Αίας ΑΤΕ, ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΤΕ, Ιθάκη ΑΤΕ.

Πηγή:  http://www.xronos.gr/